Exista multe creme de protectie solara care nu protejeaza impotriva razelor UVA, asa ca e bine sa verificam intotdeauna ambalajul. Toate cremele de protectie solara protejeaza impotriva razelor UVB.

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania ( APC-Romania ) a efectuat in colaborare cu alte organizatii de consumatori din UE un test comparativ pe lotiuni de soare.

Testul a fost realizat pe 13 lotiuni de soare aflate pe piata din Romania si anume: La Roche-Posay Anthelios Spray für empfindliche Haut SPF 20, Clarins Sun Care Cream SPF 20, Lancaster Sun Sport Multi Protection Water + Sweat Resist Easy on Gel SPF 20, Nivea Sun Pflegende Sonnenmilch SPF 20, Shiseido Sun Protection Lotion SPF 15, Ultrasun Professional protection sports clear gel formula SPF 20, Eucerin Sun Protection Sun Spray SPF 20, Nivea Sun Light Feeling Transparentes Spray SPF 20, L'Oréal Paris Solar Expertise SPF 20, Nivea Sun Spray 20 medium, Avon Sun medium SPF 20, Vichy Capital Soleil SPF 20, Garnier Ambre Solaire SPF 20.

Testul a urmarit protectia pe care lotiunile o ofera contra razelor solare, rezistenta la apa, diferentele dintre SPF-ul (Factorul de protectie solara) declarat si cel masurat de catre laborator (majoritatea lotiunilor au un SPF mai mare de cat cel declarat dar exista si lotiuni cu SPF mai mic), calitatea de hidratare a lotiunii (majoritatea lotiunilor au incluse substante pentru hidratare deci nu e nevoie ca inainte de a aplica pe piele o lotiune cu SPF sa aplicati o crema hidratanta) si calitatile cosmetice (aspect, consistenta, parfum, usurinta intinderii pe piele, albirea dupa aplicare, etc.)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

„Achizitionarea unei creme de protectie solara devine pe perioada verii obligatorie. In urma testelor efectuate urmatoarele produse - Nivea Sun Pflegende Sonnenmilch SPF 20, Nivea Sun Light Feeling Transparentes Spray SPF 20, Nivea Sun Spray 20 medium, - au obtinut rezultatele cele mai bune fiind in consecinta recomandate consumatorilor de catre APC Romania. „ a precizat Dl Costel Stanciu, presedintele APC Romania

Sfaturi si informatii utile:

• Alegeti o lotiune de protectie solara cu factorul de protectie solara - SPF care sa se potriveasca tipului dvs. de piele, care sa va protejeze atat impotriva razelor ultraviolete de tip B cat si de tip A. De asemenea cumparati o lotiune de soare care sa fie rezistenta la apa si sa aiba acest lucru specificat pe eticheta.

• Urmatoarele categorii si valori ale factorilor de protectie solara – SPF sunt recomandate de catre “COLIPA” inca din aprilie 2005:

Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri