Hipertensiunea arteriala face tot mai multe victime iar temperaturile ridicate constituie unul din factorii declansatori ai acestei boli.

Dintr-un comunicat de presa al Laboratoarelor Fares BioVital, aflam mai multe informatii in legatura cu hipertensiunea arteriala.

Exista persoane care sufera in mod constant de dereglari ale tensiunii arteriale si persoane care sunt afectate ocazional (tensiune arterialã oscilatorie). Indiferent de situatie, vara este anotimpul in care aceasta afectiune este mai des intalnita decat in restul anului, deoarece temperaturile ridicate constituie unul din factorii declansatori ai tensiunii arteriale.

Zilele caniculare pot crea serioase probleme de sanatate cardiacilor. Organismul uman este creat pentru a-si mentine o temperatura constanta de 37 de grade, indiferent de temperatura din aer. Dereglarea confortului termic cauzeaza dilatarea vaselor, iar tensiunea arteriala se "prabuseste". De aceea, in zilele fierbinti de vara apare pericolul unei tulburari a constientei si chiar al colapsului.

Un european din doi sufera de hipertensiune

Societatea Europeana de Hipertensiune si-a manifestat ingrijorarea cu privire la faptul ca hipertensiunea arteriala face tot mai multe victime. In Romania, bolile cardiovasculare nu numai ca se mentin de multi ani ca prima cauza de mortalitate dar, in ultima perioada, s-a inregistrat si cresterea incidentei acestora, aproximativ 40 din 100 de persoane examinate sufera de boli cardiovasculare, conform unui studiu realizat de Societatea Romana de Cardiologie.

Principala cauza a cresterii numarului bolilor cardiovasculare in Romania o reprezinta modificarea stilului de viata din ultima perioada, cresterea consumului de alimente cu incarcatura calorica mare, ceea ce favorizeaza inmultirea cazurilor de obezitate si tulburari metabolice. Totodata, incidenta mare a fumatului, sedentarismul si sporirea stresului cotidian sunt factori care isi pun amprenta asupra sanatatii inimii.

Foto front si main: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri