Raceala la ovare este termenul popular pentru anexita, o boala inflamatorie care cuprinde ovarul, trompele si uneori uterul. Se mai poate numi salpingo-ovarita sau metroanexita (atunci cand atinge si uterul), in functie de anexele pe care boala inflamatorie le intereseaza.

- Purtati lenjerie de bumbac si evitati lenjeria tanga;

- La toaleta folositi hartia din fata spre spate, pentru a evita infectarea vulvei cu bacterii din zona anala;

- Nu faceti spalaturi vaginale. Acestea erau in trecut excesiv indicate de unii medici, insa s-au dovedit a fi nocive daca sunt practicate in afara unei patologii deja existente. Unele femei considera ca spalaturile vaginale fac parte din igiena intima, ceea ce este fals. Aceste spalaturi vaginale perturba flora si pH-ul vaginal, nu uitati ca vaginul are functie de autocuratare, nu are nevoie de “ajutor”.

- Nu mergeti cu picioarele desculte pe suprafete reci, ca gresia spre exemplu. Se pare ca vasele de sange pot duce “raceala” spre organele uterine, sensibilizandu-le si astfel femeia devine usor predispusa racelilor la ovare.

- Tratati intotdeauna infectiile vaginale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

- Evitati sexul neprotejat pentru ca va predispune la infectii venerice;

- Evitati tinutele care va lasa cu mijlocul gol;

- Atentie la apendicite – infectia apendiculara se poate extinde spre ovare.

Cea mai buna indicatie pe care o puteti urma este sa nu ezitati sa va prezentati la medicul specialist ori de cate ori simtiti ca ceva nu este in regula la nivel genital. Diagnosticul precoce este intotdeauna util. De asemenea faceti anulal analizele de secretii si testul Babes-Papanicolau.

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy.ro, suplimentul de sanatate by Kudika.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Iti recomandam:

8 Exercitii care iti imbunatatesc pozitia coloanei

5 mituri despre spalaturile vaginale

Alimente care te predispun la acnee


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri