Mai mult de una din doua romance (53%) nu cunosc nicio metoda de prevenire a cancerului de col uterin in conditiile in care cancerul de col uterin ramane principala cauza de mortalitate prin cancer la tinerele romance cu varste intre 15 si 44 de ani.

Comunicat de presa

Zece medici formatori din cadrul Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF) si aproape 100 de voluntari studenti de la facultatile de medicina vor incepe luna aceasta implementarea unui program de informare cu privire la riscurile cancerului de col uterin, in peste 20 de scoli din Bucuresti, Cluj si Iasi, precum si in doua din cele mai mari shopping- mall-uri din Bucuresti si Cluj.

Programul de informare cu privire la riscurile cancerului de col uterin isi propune sa aduca in atentia tinerelor, a parintilor si a elevelor un subiect delicat, dar extrem de important pentru sanatatea femeilor din Romania - cancerul de col uterin si prevenirea cauzelor acestuia: infectia cu virusul Human Papilloma Virus (HPV).

In doua shopping-mall-uri din Bucuresti si Cluj vor fi distribuite materiale informative si se vor strange raspunsuri pentru a evalua nivelul de cunostinte al tinerelor referitoare la patologia canceroasa a colului uterin. De asemenea, in cadrul programului vor avea loc in cateva scoli dezbateri pe marginea miturilor si a informatiilor incomplete care pot aduce grave prejudicii atitudinii preventive corecte, precum si despre optiunile existente la ora actuala in Romania pentru prevenirea acestui tip de cancer: educatia, screeningul regulat prin testarea periodica Babes-Papanicolaou si vaccinarea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Eneagrama, oracolul antic: Tu ce personalitate ai? Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Proiectul, derulat de Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) in colaborare cu Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania (FASMR), va consta in sustinerea mai multor seminarii in peste 20 de scoli din Capitala, Cluj si Iasi, atat in lunile mai-iunie, cat si in continuare din septembrie, dupa vacanta de vara a elevilor si a studentilor. In cadrul acestor seminarii, parintii si elevii vor putea discuta cu zece medici cu experienta deodebita, pregatiti sa ofere informatii la zi precum si cu studenti de la Medicina. Intalnirile sunt menite sa clarifice potentialele intrebari si nelamuriri legate de acest subiect si sa puna la dispozitie toate sursele medicale stiintifice legate de prevenirea cancerului de col uterin. Programul educational se adreseaza parintilor, dar si elevelor din clasele VIII-XII. In fiecare scoala inclusa in program vor fi organizate doua runde de seminarii, unul adresat parintilor, iar cel de-al doilea adresat elevelor, sustinute de echipe mixte formate din medicii pregatiti in acest sens din cadrul SNMF si studenti de la facultatile de medicina din Bucuresti, Iasi si Cluj.

Nu te mai mulțumi cu puțin! Meriți tot ceea ce este mai bun! Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită Este timpul să renunți la a te mai încrede în vorbele goale! Urmărește faptele celor din jur

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri