Legenda spunde ca o frunza uscata a cazut dintr-un copac in apa infierbantata, iar cand aceasta a fost bauta, a aparut ceaiul. Astazi, consumam ceai la orice ora, in orice zi, la orice masa si in orice imprejurare.

In majoritatea restaurantelor chinezesti, mai ales in cele in care se servesc preparate dim sum (care de obicei sunt mancaruri grele si grase), Pu-erh este singurul ceai servit. Abilitatea acestuia de a descompune grasimile si de a ajuta digestia il face bautura ideala pentru preparate. Dupa o masa grea, daca bem Pu-erh, intestinele si stomacul nostru vor fi curatate.

Ceaiul Pu-erh este de asemenea folosit si in regimurile de slabire pentru ca accelereaza metabolismul. Doza recomandata zilnica este de 3 cani pe zi, dupa fiecare masa, timp de trei luni. Dupa aceasta perioada, se poate bea doar o cana pe zi – in scopul mentinerii greutatii dorite.

Pu-erh este perfect pentru toata lumea, dar mai ales pentru persoanele care doresc un stil de viata sanatos. Se crede despre acest ceai antic medicinal ca ar fi “ceaiul originar”. Este aromat si devine din ce in ce mai gustos o data cu trecerea timpului. Fie ca doriti un inlocuitor pentru cafea sau un medicament in adevaratul sens al cuvantului, Pu-erh este probabil cea mai sanatoasa alegere (dar nu foarte econoama).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri