Chiar daca nu realizezi pe moment, lipsa somnului iti poate afecta serios viata profesioanala, viata personala si sanatatea! Ai mai multe sanse sa te ingrasi, sa intri intr-o depresie, sa ai o relatie romantica defectuoasa, sa ai probleme la job, sa imbatranesti prematur, sa faci accidente de circulatie etc. daca nu dormi suficient.
Chiar daca nu realizezi pe moment, lipsa somnului iti poate afecta serios viata profesioanala, viata personala si sanatatea! Ai mai multe sanse sa te ingrasi, sa intri intr-o depresie, sa ai o relatie romantica defectuoasa, sa ai probleme la job, sa imbatranesti prematur, sa faci accidente de circulatie etc. daca nu dormi suficient.

Ai unele probleme la birou, ai foarte mult de lucru si oricat te-ai chinui nu reusesti sa iti faci timp pentru toate activitatile din cadrul unei zile. Solutia cea mai la indemana este sa te sustragi de la somn si sa dormi mai putin de 7 ore pe noapte. Te gandesti ca o sa recuperezi in weekend, dar atunci ori se ivesc alte probleme, ori deja este prea tarziu.

Am tot auzit despre campanii impotriva obezitatii, tulburarilor de alimentatie, consumului de droguri sau de alcool, dar nimeni nu s-a gandit ca trebuie sa ne educam si in ceea ce priveste somnul. Deprivarea de cele 7-8 ore obligatorii de repaus este motivul pentru multe dintre problemele noastre. Iata si cateva exemple:

Lipsa somnului si sanatatea

- Daca dormi putin, atunci sunt foarte mari sansele sa te ingrasi. Rata metabolismului este mult mai scazuta, asa ca alimentele pe care le consumi vor deveni mult mai usor depozite de grasime. Mai mult, digestia nu se va realiza normal, asa ca pot aparea probleme de sanatate si din acest motiv. Unele persoane sustin ca, din contra, lipsa somnului slabeste. Acest lucru este adevarat numai in cazul in care nu prea mai mananci. De cele mai multe ori atunci cand suntem stresate, avem deadline-uri fixe, cafeaua devine cel mai bun prieten al nostru, iar mancarea ramane neatinsa in frigider. Iata un pericol dublu pentru sanatatea noastra...
- Oboseala; efectul imediat, dar si pe termen lung al deprivarii de somn este oboseala. Pur si simplu, nu vei mai avea energia necesara pentru a te ocupa de toate activitatile zilnice.
- Dificultati de concentrare; lucrezi mult la un raport, pierzi nopti, iese perfect, dar cand vine vorba sa il sustii, nu reusesti sa te aduni...
- Sistemul imunitar este la pamant. Pe termen lung vei afecta sanatatea intregului tau corp.
- Daca dormi prea putin risti sa faci si diabet (corpul tau nu poate procesa normal zaharurile)
- Depresie, iritabilitate, anxietate...
- Imbatranire prematura; cel mai bun aliat al frumusetii este somnul, pentru ca el ajuta la refacerea celulara. Avem nevoie de repaus pentru ca intregul corp sa se repare.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri