Tulburarile intestinale, meteorismul si constipatia sunt urmari firesti dupa excesele alimentare sau in cazul unei diete saraca in fructe, legume si cereale integrale.

Multe persoane sufera de tulburari intestinale, indiferent de varsta. Cele mai bune remedii in combaterea balonarii si constipatiei sunt cele legate in primul rand de alimentatie.

5 Remedii naturiste pentru constipatie si balonare

Cerealele integrale

Se recomanda ca la doua zile sa se consume in locul micului dejun cereale integrale cu lapte. Acestea au un cntinut ridicat de fibre care, hidratate (de aceea se consuma cu lapte) refac miscarile intestinale, retin apa in scaun si sporesc detoxifierea. Totodata cerealele integrale sunt considerate alimente de top impotriva cancerelor de colon.

Mierea


Cateva lingurite de miere pe zi fac minuni pentru digestie, insa atentie, zaharul trebuie exclus din alimentatie. Puteti bea ceaiuri laxative indulcite cu miere pentru un efect rapid, insa ceaiurile laxative nu trebuie consumate pe o perioada lunga de timp.

Iaurturile

Iaurturile contin bacterii probiotice importante pentru reglarea florei intestinale. Astfel efectele consumului de iaurt sunt puternic detoxifiante, reglatoare pentru tranzitul intestinal (fiind utile atat in constipatie cat si in diaree).

Semintele de in

Semintele de in sunt bogate in fibre si in substante cu efect laxativ.

Fructele

Frcutele contin vitamine, fibre, o cantitate insemnata de apa si minerale. Ele trebuie consumate in stare proaspata. Se recomanda cateva fructe pe zi pentru a evita constiatia.

Alte recomandari:
- Mancati mai rar carne, de evitat cea de porc. Se recomanda sa consumati carne de pui sau peste. Recomandabile sunt doua mese cu carne pe zi.
- Consumati doi litri de lichide pe zi.
- Masa de fructe trebuie mancata separat de restul meselor, de preferat la o ora intre mese.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Un articol de Iulia Dibu - Specialist Nutritionist

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole din domeniul sanatatii:

Practic: Cum sa scapi de respiratia urat mirositoare in mod naturist

10+1 Alimente care te binedispun

15 alegeri ale oamenilor slabi – tu le-ai urma?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri