Compania va oferi gratuit peste 3000 de teste pentru depistarea infectiei HIV/SIDA asigurand astfel resursele necesare pentru primul pas in lupta cu aceasta boala severa si o sansa in plus persoanelor identificate ca fiind seropozitive.

Comunicat de presa

Reteaua Romana de Reducere a Riscurilor (RHRN) saluta initiativa lantului farmaceutic Centrofarm de a raspunde nevoii de prevenire HIV in randul grupurilor vulnerabile, cu precadere a consumatorilor de droguri, practicante ale sexului comercial, persoane adulte fara adapost.

Centrofarm continua seria campaniilor gratuite de verificare a starii de sanatate atat in randul populatiei generale cat si in ce priveste grupurile vulnerabile, atragand de data aceasta atentia asupra riscului de infectare cu HIV asociate unor comportamente la risc precum consumul de droguri si practicare sexului comercial.

Compania va oferi gratuit peste 3000 de teste pentru depistarea infectiei HIV/SIDA asigurand astfel resursele necesare pentru primul pas in lupta cu aceasta boala severa si o sansa in plus persoanelor identificate ca fiind seropozitive. Studii recente au demonstrat ca diagnosticarea precoce creste considerabil sansele organismului de aparare in fata bolii, de aceea fiecare secunda conteaza.

Organizatiile si membrii Retelei Romane de Reducere a Riscurilor isi exprima disponibilitatea de a dezvolta alaturi de lantul farmaceutic Centrofarm o campanie de crestere a vizibilitatii impactului pe care virusul HIV il are asupra comunitatilor vulnerabile din punct de vedere socio-economic prin derularea unei ample actiuni de testare rapida in cadrul acestora. Scopul principal al acestei activitati il constituie sensibilizarea opiniei publice cu privire la riscul infectiei cu HIV dar si principalele modalitati prin care se pot reduce riscurile asociate unor comportamente la risc fata de infectia cu HIV.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Implicarea RHRN este fundamentata de expertiza de 10 ani a membrilor sai in derularea de programe de reducere a riscurilor adresate consumatorilor de droguri si a altor categorii vulnerabile din punct de vedere social, precum si de impactul inregistrat de aceste programe asupra prevalentei HIV. In acest interval de timp ONG-urile din domeniu au atins, cu sprijin tehnic si financiar din partea agentiilor Natiunilor Unite si a Fondului Global de Lupta Impotriva HIV/SIDA, Tuberculozei si Malariei, 39% din populatia consumatorilor de droguri prin programe de prevenire HIV. In anul 2009, programele de prevenire HIV au atins 73341 consumatori de droguri injectabile (1) dintr-un total estimat la 17 387 persoane (2).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri