Specialistii atrag atentia ca o alimentatie echilibrata trebuie sa cuprinda 55% carbohidrati, 15% proteine si 30% grasimi. Supele, ceaiurile si sucurile naturale au un aport insemnat de nutrienti si ne hidrateaza pe timpul anotimpului rece.

Surse importante de nutrienti sunt legumele (mazarea, cartofii, dovleceii, fasolea, lintea) si fructele (merele, perele, strugurii, dar si oleaginosele, adica nucile, alunele si migdalele). De asemenea cerealele integrale (in special, orz sau ovaz) sunt foarte hranitoare. Pe cat posibil, fructele si legumele trebuie consumate in stare cruda sau aproape cruda. Iar daca nu gasim legume proaspete putem folosi legume congelate si zarzavat, decat sa le excludem din alimentatie. Zacusca si muraturile ar putea, de asemenea, sa se regaseasca in meniu.

Hidratare in anotimpul rece

Hidratarea este la fel de importanta in anotimpul rece, cum este si in anotimpul cald. Tocmai de aceea lichidele trebuie sa fie nelipsite din meniul zilnic: supele, ceaiurile si sucurile naturale au un aport insemnat de nutrienti si ne hidrateaza pe timpul anotimpului rece. Toamna si iarna nu mai consumam apa de la frigider, ci doar de la temperatura camerei, astfel organismul este ferit de deshidratare si in plus nu consuma energie ca sa aduca apa la temperatura corpului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PROGRAMUL TOMMY HILFIGER METAVERSE FASHION WEEK SĂRBĂTOREȘTE EXPRIMAREA DE SINE LA NIVEL DIGITAL

Asadar, in anotimpul rece este cel putin la fel de important ca in anotimpul cald sa ne hranim echilibrat si sa aducem organismului nostru nutrientii necesari: carbohidrati, proteine, grasimi si de asemenea sa ne hidratam corect cu supe, ceaiuri si nu in ultimul rand, apa.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri