15 Septembrie 2010 publicat în Sanatate 23 share-uri

Rodiile contin de trei ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde, considerate cele mai bogate surse de antioxidanti. Mai mult, rodiile contin o cantitate semnificativa de flavonoizi, antioxidanti ce impiedica formarea celulelor canceroase, ajutand la distrugerea celor existente.

Sucul de rodii, excelentul remediu pentru sanatate

Conform unor studii efectuate in 2004 de cercetatorii din Israel, sucul natural obtinut din rodii reduce simtitor colesterolul. Un pahar de suc de rodii consumat zilnic timp de an de zile contribuie la reducerea tensiunii arteriale (mai ales a celei sistolice) si reduce LDL-ul, colesterolul rau. De asemenea, consumarea sucului de rodii ajuta la impiedicarea formarii celulelor canceroase si la distrugerea acestora. Anumite studii efectuate in laborator, asupra soarecilor, arata ca sucul de rodii ar putea impiedica dezvoltarea cancerului la plamani. Mai mult, un alt studiu arata ca sucul de rodii are un efect benefic asupra bolnavilor de Alzheimer. In urma testului, s-a observat o incetinire a depunerii de amiloid, substanta ce determina formarea placilor senile. Consumul sucului de rodii ajuta la fluidizarea sangelui si la o buna circulatie a acestuia la nivelul arterelor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice

Rodia are un procent minim de grasimi, iar un fruct de dimensiune medie contine:
-100 de calorii
-1 g de fibre (4% din doza zilnica recomandata)
-4% din doza zilnica recomandata de vitamina A
-15% din doza zilnica recomandata de vitamina C
- 2% din doza zilnica recomandata de fier


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri