15 Septembrie 2010 publicat în Sanatate 23 share-uri

Rodiile contin de trei ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde, considerate cele mai bogate surse de antioxidanti. Mai mult, rodiile contin o cantitate semnificativa de flavonoizi, antioxidanti ce impiedica formarea celulelor canceroase, ajutand la distrugerea celor existente.

Consumand rodii in mod regulat, persoanele cu diabet pot reduce astfel riscul aparitiei bolilor coronariene...

Antioxidantii pe care ii contin rodiile impiedica degradarea cartilajelor si inflamarea articulatiilor si de aceea sunt recomandate si in tratarea artritelor. Fructul de rodie actioneaza precum un fluidizant al sangelui, subtiind sangele si impiedicand formarea de cheaguri si depunerile de pe artere. Prin urmare, rodiile au un rol important in prevenirea aterosclerozei si a infarcturilor. Pentru o buna circulatie a sangelui in organism, consumati regulat rodii!

Mai mult, ceaiul obtinut din frunzele si coaja copacului de rodiu ajuta la ameliorarea diareii si a problemelor digestive, iar in medicina popular se crede ca rodiile pot fi utilizate in tratarea dizenteriei si a holerei. Rodiile furnizeaza fierul in sange si de aceea este indicat in cazul anemiei. Continutul de fier ajuta la cresterea nivelului de hemoglobima din sange, reducand multe din simptomele anemiei: epuizarea, ametelile, starea de slabiciune, slabirea auzului…

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice

Rodia se bucura de o popularitate din ce in ce mai marita datorita efectului afrodisiac si de imbunatatire a fertilitatii. Vitamina B6 pe care o contin rodiile le fac sa fie recomandate si femeilor insarcinate si celor care alapteaza. In acelasi timp, consumul de rodii reduce riscul nasterii premature sau al nasterii unui bebelus cu o greutate corporala sub limita.

Deoarece contin vitamine din complexul B, rodiile merita sa fie incluse in alimentatie atunci cand traversam perioade de stres si nevrozitate, in cazul depresiei sau al nelinistii persistente, dar nu numai… Totodata, rodiile sunt un tratament naturist eficient de prevenire a placii dentare.

Rodiile au un efect pozitiv si asupra pielii. Alte studii recente arata ca uleiul obtinut din seminte de rodii stimuleaza productia de colagen a pielii si previne ruperea fibrelor de colagen, impiedicand astfel imbatranirea pielii si formarea ridurilor. Prin urmare, uleiul de rodii mareste capacitatea pielii de a se reface, regenerand structura de colagen a pielii. Cremele naturale ce contin acest ingredient activ pot fi folosite cu succes in tratarea tenului ridat. La fel de eficiente sunt si mastile naturiste sau lotiunile continand suc de rodii. Totodata, uleiul de rodii stimuleaza keratinocitele, celule ce produc keratina, o proteina responsabila de rezistenta si flexibilitatea pielii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri