17 August 2010 publicat în Sanatate 4 share-uri

Se spune ca orice invat are si dezvat doar ca dezvatul este destul de greu de realizat pentru ca organismul nostru reactioneaza prin invatare in fata rutinei.



Aceasta inseamna ca atunci cand v-ati facut niste obiceiuri, organismul reactioneaza “pregatit” in fata situatiilor respective. De exemplu daca v-ati obusnuit la la ora 12 sa luati masa, deja pe la ora 11:30 organismul secreta suc gastric. Aceasta inseamna ca va veti resimti daca nu veti mai respecta masa de la ora 12. Asa se intampla si in obiceiurile de asociere, de exemplu tigara si cafeaua, televizorul si alunele, cititul email-urilor si rontanitul covrigeilor si lista poate continua.

10 obiceiuri proaste care te ingrasa

Te infometezi


Atunci cand mananci rar, sucurile gastrice care se secreta la anumite intervale de timp precum si cele digestive vor afecta atat sistemul digestiv, cat si absorbtia alimentelor. Scaderea glicemiei datorita intervalelor lungi de timp dintre mese va “biciui” in timp pancreasul, iar metabolismul va fi net influentat. In alta ordine de idei, atunci cand mananci rar organismul intra in panica “lipsei alimentatiei” iar reflexele organice si metabolice sunt de a depozita cat mai mult din rarele mese pentru a face fata perioadelor de foamete. In final se ajunge la suprapoderabilitate iar reglarea metabolismului dupa dietele drastice se face greu, efectul yo-yo fiind des intalnit.

Mananci repede

Atunci cand mananci repede digestia nu se mai face corect si totodata ai tendinta de a manca mult intr-un timp scurt si de a avea senzatia ca nu te-ai saturat. Savureaza alimentele, simte-le gustul, nu te grabi sa inghiti bolul alimentar.

Rontanelele

Rontaitul intre mese este foarte daunator atat siluetei, cat si sanatatii. Ai voie doar cateva fructe, legume sau iaurt intre mese, dar nu exagera: nu manca mai mult de un kilogram de fructe pe zi si nu lua mai mult de o gustare intre mese. Renunta la alune, susan, biscuitei, ciocolata sau alte alimente hipercalorice.

Bei sucuri


Renunta la sucuri, oricat de bune ti s-ar parea. Incerca o saptamana sa bei numai apa plata, organismul va simti lipsa toxinelor din sucuri si vei constata ca nici macar nu-ti va mai fi pofta de ele, ba din contra, te simti foarte bine cu apa plata (ceea ce este o realitate). Incerca, doar o saptamana si ai sa vezi rezultatele.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri