Ceea ce se crede a fi interzis parca ne atrage cel mai mult. La fel ni se intampla uneori si la menstruatie: ca tocmai atunci sa ne dorim parca mai mult. Insa este nociv sexul la menstruatie?

Ceea ce se crede a fi interzis parca ne atrage cel mai mult, la fel ni se intampla uneori si la menstruatie ca tocmai atunci sa ne dorim parca mai mult. Insa este nociv sexul la menstruatie?

Categoric nu, din contra, daca se respecta cu strictete igiena, sexul la menstruatie poate aduce beneficii importante femeii. Fiecare femeie poate alege daca doreste sau nu sa intretina relatii sexuale la menstruatie, unele se jeneaza, in cazul altora nu accepta partenerul, dar daca este vorba de prima varianta va sugeram sa lasati jena la o parte. In timpul menstruatiei libidoul poate fi chiar crescut datorita fluctuatiilor homonale sau chiar poate atinge cote maxime pentru acelea care folosesc contraceptia hormonala. Se cunoaste ca pilulele scad libidoul, asadar in pauza de ceteva zile cat are loc menstruatia libidoul nu mai este inhibat de nicio pastila.

Este benefic sexul la menstruatie?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Desigur, principalele motive ar fi:
- Contactul sexual implica si contractia muschilor din abdomenul inferior dar si contractiile uterine (miometru) astfel incat uterul elimina mai repede membrana si sangele, asadar vei sesiza ca menstruatia s-a scurtat si o buna parte din simptomele deranjante ca disconfort sau durere au disparut;
- Sangele menstrual functioneaza ca un foarte bun lubrefian si nu este deloc murdar, asa cum mai considera unele persoane. Sangele menstrual nu este unul special, este sangele tau care s-a acumulat in vasele din peretii uterului si aceste vase se rup odata cu membranele acestuia. Asadar, e chiar steril! Flora microbiana vaginala este cea care aduce un plus de microorganisme, dar acestea nu-s deloc nocive nici pentru tine, nici pentru el.
- Daca sunteti un cuplu stabil si nu va deranjeaza posibilitatea venirii unui copilas, atunci puteti intretine relatii sexuale neprotejate la menstruatie. Sperma ejaculata in interiorul vaginului in timpul menstruatiei aduce un plus de hormoni care ii fac mult bine femeii, ajutand-o sa aiba o menstruatie mai scurta, mai putin dureroasa si totodata sa devina regulata.
- Sexul in timpul menstruatiei face ca sangerarile femeii sa nu mai fie la fel de abundente;

Care sunt riscurile sexului la menstruatie?

In timpul menstruatiei cervixul se deschide pentru a face loc sangelui din uter sa se scruga in vagin. Asadar, riscul de infectii creste mult, mai ales pentru bolile cu transmitere sexuala, de aceea este bine sa folosesti prezervativul sau, daca ai un partener stabil, sa faceti intotdeauna dus inainte de contactul sexual.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri