Fobiile ajung sa ne controleze viata mai mult decat ne-am dori sau putea imagina vreodata.
Fobiile ajung sa ne controleze viata mai mult decat ne-am dori sau putea imagina vreodata. Mereu traiesti cu acea teama din suflet ca nu cumva sa se intample sau sa apara ceea de ce tie iti este teama.

Nu orice spaima dintr-un anumit moment ar trebui clasificata drept fobie si ar trebui sa inveti sa ai incredere in puterea mintii.

Cum se manifesta?

Simptome comune:

-palpitatii
-transpiratie
-tensiune musculara
-senzatie de peirdere a controlului
-teama de a nu muri sau innebuni
-senzatia de sufocare
-atacuri de panica
-ameteli

In topul celor mai mari fobii se numara urmatoarele:

Frica de insecte, lilieci si serpi

Oamenii se simt vulnerabili in fata necunoscutului si faptul ca nu reusesc sa inteleaga in totatalitate actiunile imprevizibile ale insectelor ii fac sa devina tematori de ceea ce s-ar putea intampla in cazul in care acestea ar aparea in viata lor.

Frica de inaltimi

Doar gandul ca ai putea fi la inaltime te infioara, dar si sa fii cu adevarat undeva pe acoperisul unui bloc sau pe varful unui munte. Se pare ca aceasta teama este datorata faptului ca oamenii nu pot zbura in asociere cu frica de moarte. Pentru fiecare fobie exista practic teama de moarte.

Isi fac aparitia inca din timpul copilariei, in functie de asocierile pe care le-ai facut atunci cu sentimentul de teama.

Frica de apa

Fiecare fobie poate sa apara in urma unor experiente nefericite, cum ar fi in acest caz o situatie din trecut traumatizanta in care apa din piscine ti-ar fi facut rau. Daca esti martora la un inec sau o situatie riscanta pe mare, in mod sigur acea frica te poate urmari mult timp din acel moment.

Frica de transportul in comun

Nu suporti inghesuiala sau posibilitatea de a contacta o boala din aceste locuri. Nu te poti simti in largul tau, mai ales ca nu poti detine controlul asupra vehiculului respectiv.

Fobia spatiilor inchise

Simti ca nu mai ai aer si locul este prea mic pentru tine. Atmosfera este asemanatoare cu una dintr-o cusca in care esti inchisa si nu mai poti detine controlul.

Gandeste-te ce ai face sau cum te comporti daca esti fata in fata cu cea mai mare frica a ta.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri