Desi se pare ca suntem mai deschise la subiecte legate de sex, tot mai multe femei experimenteaza chiar si ocazional lipsa dorintei sexuale.
Desi se pare ca suntem mai deschise la subiecte legate de sex, tot mai multe femei experimenteaza chiar si ocazional lipsa dorintei sexuale. Nu stim acum daca noul nostru stil de viata este responsabil pentru problemele din dormitor sau daca tocmai aceasta deschidere ne determina sa recunoastem ca uneori avem probleme. Daca la barbati, totul se rezolva cu mica si faimoasa pilula albastra, in cazul femeilor, lucrurile nu stau asa de simplu.

Cauze mentale

Absenta libidoului, fie ea si temporara, este cauzata fie de factori fizici, fie de factori psihici. Cauzele mentale sunt mai numeroase decat ai putea crede si ele pot fi cu greu cuprinse intr-o singura lista. Iata, insa, care sunt cel mai des intalniti factori perturbatori: oboseala, stresul, lipsa somnului, depresia, anxietatea, problemele legate de locul de munca, dificultatile financiare. Si calitatea relatiei de cuplu, dificultatile, suspiciunile, lipsa increderii in sine sau in partener pot avea repercursiuni in pat. De altfel, multe cupluri recunosc ca dupa o cearta, sexul este mult mai placut. Odata ce ati recunoscut ca exista probleme si ati cautat sa le rezolvati, pot disparea si problemele din pat.

Stilul de viata

Lipsa libidoului poate fi si un rezultat al stilului de viata. Iata 5 schimbari pe care este recomandat sa le faci, indiferent daca viata ta sexuala are sau nu probleme!

1. Fa exercitii fizice zilnic, fie ca este vorba doar despre o simpla plimbare.
2. Consuma mai multe legume, mai mult peste si redu cantitatea de semipreparate, alimente de la fast food, sucuri din comert si paine alba. Foloseste condimente precum: curcuma, cuisoare (unul dintre cele mai puternice afrodisiace naturale), piper cayenne, coriandru (are si efect euforic mai ales la femei), sofran (care se pare ca are efecte similare hormonilor sexuali),
3. Incearca sa dormi suficient si la ore potrivite.
4. Incearca sa reduci stresul sau cel putin fa-ti o programare la masaj de relaxare.
5. Gesturile romantice merg si ele intotdeauna. Chiar daca ai prefera ca partenerul sa fie initiatorul acestui tip de gesturi, poti sa il stimulezi si tu, lasandu-i biletele sau mesaje pline de iubire. Se va simti nevoit sa iti intoarca gestul frumos.

Medicamente

Anumite medicamente au efecte adverse si in ceea ce priveste viata sexuala. Printre acestea se numara medicamentele care au in compozitie dopamina, acetilcolina si oxid nitric. Daca iei antidepresive, discuta cu medicul tau astfel incat sa iti prescrie medicamente cu efect similar dar care nu au consecinte si in plan sexual.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Caria dentară – ce este și cum se tratează VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri