Te-ai apucat din nou de dieta, dar dupa cateva saptamani de "mancat sanatos", rezultatele refuza sa apara?
Te-ai apucat din nou de dieta, dar dupa cateva saptamani de "mancat sanatos", rezultatele refuza sa apara?

O dieta nu presupune numai numaratul caloriilor si alegerea alimentelor sarace in calorii. Este nevoie sa faci schimbari serioase in stilul tau de viata. Observa-ti atent comportamentul alimentar pentru a depista care sunt acele obiceiuri care te impiedica sa slabesti. Iata si cateva posibilitati...

1. Mananci dietetic, dar nu ai micsorat numarul caloriilor.

Daca o inghetata este dietetica, aceasta nu inseamna ca te poti rasfata cu cat mai multe. Daca ti-ai preparat o salata delicioasa si hipocalorica, dar nu te zgarcesti la dressing, este posibil ca acea gustare firava sa echivaleze caloric cu o masa copioasa.

Atunci cand suntem la regim, avem tendinta de a nu pune la socoteala toate caloriile pe care le ingeram. De exemplu, este posibil sa nu pui la socoteala cafeaua cu spuma de lapte si un pic de frisca pe care ai servit-o de dimineata. Sau poate obisnuiesti sa gusti des din macare atunci cand o gatesti. Este drept ca doar gusti si se intampla rar, dar acest lucru nu inseamana ca micile cantitati ingerate nu se vor depune.

2. Mananci repede.

Starea de satietate nu apare decat dupa 20 de minute dupa ce incepi sa mananci, asa ca daca vei manca foarte rapid, tendinta va fi de a nu reusi sa te saturi. In plus, digestia se va ingreuna, fapt care se va resimti si pe cantar.

3. Sari peste mese

Ne putem gasi foarte usor scuze pentru a sari peste mese. Lucram mult, suntem stresati si pur si simplu nu avem timp sa mancam. Cercetarile arata ca persoanele care consuma micul dejun sunt mai slabe decat cele care sar peste el.

Solutia ar fi sa iti stabilesti ore fixe la care sa mananci. Astfel, organismul se va obisnui sa ceara hrana numai la acele ore. Ne putem educa foarte usor organismul si este in beneficiul nostru. Gandeste-te de exemplu la modul in care organismul tau s-a obisnuit cu un anumit program de somn. Initial, a fost mai dificil, dar cu timpul te-ai obsinuit ca pana si in weekend sa te trezesti devreme. Totul se invata, important este sa ai rabdare cu tine.

4. Consumi prea multe lichide hipercalorice!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri