De cand te stii tii dieta constant, dar rezultatele intarzie sa apara sau se mentin un timp mult prea scurt? Ai tendinta de a te tine de un program strict de alimentatie, pentru ca in final sa evadezi in mancare, punand la loc cu varf si indesat kilogramele atat de greu pierdute? Esti prizoniera dietelor. Si nu esti singura.
Kristie Alley este probabila cea mai cunoscuta POW (termen nou – prisoner of weight, in traducere prizonierul greutatii). Oprah este cunoscuta si ea pentru lupta constanta cu kilogramele in plus, Janet Jackson a socat de multe ori cu oscilatiile extreme de greutate, Mariah Carey pare a pierde in razboiul cu kilogramele excesive, iar pe meleagurile autohtone exemple precum Mihaela Tatu, Oana Roman se incadreaza perfect in tipologia POW. Este inevitabil sa nu te demoralizezi cand vezi ca persoane care au si timpul si banii si informatiile si suportul pentru a slabi, esueaza in lupta impotriva kilogramelor in exces.

Haideti sa revenim la Kristie, actrita indragita care a facut furori in tinerete, dar care acum si-a pierdut stralucirea. Lupta ei cu kilogramele in plus a fost indeajuns de mediatizata pentru a ilustra lupta uzuala a oricarei prizoniere ale dietelor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând
Kristie era chiar slabuta in tinerete pe vremea cand juca in Star Trek sau ne rapea zambete in Uite cine vorbeste. Odata cu rolul din Cheers, kilogramele au inceput sa se acumuleze ingrijorator. Pe masura ce producatorii serialului o sfatuiau sau chiar ii impuneau sa tina dieta, Kristie parea sa se incapataneze. Pe de o parte isi dorea sa revina la silueta filiforma, pe de alta parte era revoltata impotriva cerintelor media. Asa a pierdut prima batalie.

Mai tarziu o regasim in Veronica’s Closet (difuzat si la noi) mai voluptoasa ca niciodata. In 2004 Kristie primeste o oferta de nerefuzat de la Jenny Craig, care s-a oferit sa o ajute sa revina la silueta initiala in conditiile in care devine imaginea unui program de slabit. Kristie nu parea a fi motivata. Lasase kilogramele sa se acumuleze pana cand acul cantarului a depasit numarul alarmant - 100. Menopauza se instalase si in astfel de conditii organismul nu mai revine asa usor la forme tineresti. Cu toate acestea, Kristie reuseste sa slabeasca 30 de kilograme. 3 ani mai tarziu se ingrasa 40 de kilograme. Sa speram ca povestea ei nu se opreste aici.

Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Fiind permanent in atentia media, fiind atat de des catalogata si criticata, este imposibil sa mentii echilibrul. Unele vedete recurg la infometare... Amy Winehouse, Nicole Richie erau cunoscute initial pentru formele generoase, acum devenind imagini de cult pentru anorexicele de pretutindeni. Altele se retrag in confortul mancarii, protesteaza impotriva mediei, dar ajung in final sa isi faca rau singure. De altfel, putem inlocui media cu prietenii binevoitori, familia ingrijorata care ne bombardeaza cu reprosuri sau sfaturi de fiecare data cand mai punem la pastrare cate un kilogram. Raspunsul imediat al afirmatiei: “Te-ai cam ingrasat. Pune mana si slabeste!” nu e dieta. E retragerea in mancare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri