Ridurile reprezinta, mai devreme sau mai tarziu, o mare problema pentru fiecare femeie.
Ridurile reprezinta, mai devreme sau mai tarziu, o mare problema pentru fiecare femeie. Daca alegi sa le accepti sau nu reprezinta alegerea ta si numai a ta. Daca totusi esti interesata sa aflii mai multe despre varianta atenuarii ridurilor cu ajutorul injectiilor cu botox, atunci te poti informa din urmatoarele randuri.

Injectiile cu botox contin o toxina purificata a bacteriei Clostridium botulinum. Despre aceasta bacterie am mai auzit in articolele despre toxiinfectia alimentara, insa acesta nu reprezinta un motiv de panica fiindca in injectiile cu botox se regaseste o cantitate foarte mica din aceasta toxina care nu este suficient de puternica pentru a cauza reactii adverse. Totusi, in urma injectiilor cu botox, au fost raportate rar cazuri de reactii alergice severe sau probleme cardiace. Pot aparea rar simptome neobisnuite precum dificultate in respiratie, deglutitie (inghitire) sau vorbire. Poate aparea durere si inflamatie locala, iar zona se poate suprainfecta.

Modul de actiune:


Injectarea cu botox mai poarta numele de "denervarea cosmetica" fiindca toxina inhiba nervii care contracta muschii faciali. Acesti muschi au prin urmare tendinta de a se relaxa, pielea se intinde si nu mai permite observarea ridurilor de expresie.

Procedeu:

Botoxul se injecteaza cu un ac fin in zona dorita. Procedeul nu necesita anestezie locala fiindca durerea este minora. In functie de zona care necesita "reparatie" si de produsul pe baza de botox folosit se realizeaza mai multe seturi de injectii.

Durata:

Rezultatele sunt vizibile in 1-2 saptamani de la injectare, iar efectele injectiei cu botox sunt temporare. In aproximativ 6 luni (cu variatii in functie de produsul folosit) pielea revine la aspectul initial fiindca muschii isi redobandesc capacitatea de contractie.

Pret:

Tratamentul costa aproximativ 500 $.

Sursa: Healthy.ro

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri