Pentru sandvisul preparat acasa pot fi folosite 2 felii de paine integrala ce furnizeaza organismului fibre si glucide necesare pentru o digestie buna, margarina tartinabila de calitate pentru continutul acesteia bogat in Omega 3 si Omega 6 si piept de curcan pentru proteinele de calitate pe care le contine.

Pentru o sanatate de fier sunt doua sfaturi pe care nutritionistii le ofera cu precadere: o alimentatie echilibrata si miscare zilnica, cel putin 30 de minute. Daca miscarea fizica este mai tot timpul o activitate pe care o adaugam pe “to do list” fara prea multe sanse de a o bifa la sfarsitul unei luni, alimentatia merita mai multa atentie.

Dar cat de atenti putem fi la ceea ce mancam atunci cand stam la birou, peste 8 ore pe zi, in conditii de stres?

Alimentatia si stresul

Nutritionistii recomanda consumul a trei mese principale pe zi si a doua gustari sanatoase. Dar atunci cand ne gandim la ce vom manca ziua urmatoare nu luam in considerare sfatul nutritionistilor, ci programul incarcat de la birou, termenele limita si alte elemente care se dovedesc a fi foarte stresante pentru organismul nostru.

Stresul este un factor tot mai prezent in viata de zi cu zi ÅŸi mai mult decat atat, statisticile arata ca una din cinci persoane sufera de afectiuni cauzate de acest factor. In timp stresul asociat cu o alimentatie nefavorabila si cu alti factori favorizeaza aparitia ulcerului, a diabetului, a hipertensiunii arteriale, acumularea kilogramelor nedorite si nu numai.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

De cele mai multe ori, in punctul maxim al nivelului de stres, se poate manifesta tendinta de a manca mai mult si intotdeauna, in astfel de situatii, recurgem la pachetul de biscuiti de pe birou sau la covrigeii sarati cumparati in graba de dimineata.

Aceste produse, carora le putem adauga mancarea de tip fast-food, sunt gustari nesanatoase, incarcate caloric ce ar trebui evitate pentru ca aduc organismului foarte putine beneficii nutritionale. Mai mult, aceste gustari consumate in momente stresante pot fi si ele direct responsabile de acumularea kilogramelor, cantitatea acestor alimente fiind greu controlabila. „Unele studii stiintifice arata ca sub efectul unor hormoni eliberati la stres (cortizonul ÅŸi leptina), metabolismul bazal poate incetini, iar corpul poate stoca aceste alimente sub forma de depozite adipoase", a declarat dr. Ciprian Constantin, medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Clinica Endocrino-Metabolice, Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central si membru al Fundatiei Pentru o Alimentatie Sanatoasa.

Pachetul de acasa, o solutie ideala


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri