Un rol important in combaterea sindromului premenstrual il are Cromul, o substanta minerala esentiala pentru desfasurarea anumitor procese metabolice.

Multe femei sufera de sindromul premenstrual, o asociere de simptome care le afecteaza viata personala si profesionala.

Sindromul premenstrual poate sa apara la orice varsta, putand fi prezent inca de la menarha (prima menstruatie) sau poate sa apara in timp, sub influenta unor factori de mediu. Stilul de viata este important in aparitia sau, din contra, eliminarea sindromului premenstrual. Anumiti nutrienti intervin in echilibrul hormonal, de aceea se recomanda femeilor o alimentatie bogata in fitoestrogeni (plate, legume, fructe care contin fitoestrogeni) si in calciu (mineralul ce previne osteoporoza).

Intre toate acestea, un rol important in combaterea sindromului premenstrual il are Cromul, o substanta minerala esentiala pentru desfasurarea anumitor procese metabolice.

Ce este sindromul premenstrual?

Sindromul premenstrual reprezinta o suma de simptome care se produc in general in saptamana precedenta menstruatiei si care constau in:
- tristete si depresie
- tulburari de somn sau somnolenta
- pierderea interesului pentru activitatile obisnuite
- modificari ale poftei de mancare sau pofta pentru anumite alimente
- senzatia de vinovatie
- dureri de spate
- tensiune la nivelul sanilor
- modificari ale dispozitiei
- balonare


- furie sau iesiri nervoase
- crampe
- tensiune si anxietate
- dureri articulare sau musculare
- senzatia de pierdere a controlului
- acnee
- dificultate de concentrare sau memorare
- senzatia de oboseala
- lipsa de energie
- cefalee
- irascibilitate
- crestere ponderala

Cat de important este cromul pentru organism?

Cromul intervine in mentinerea calcemiei, astfel el scade pierderile de calciu. Devine astfel un bun aliat al femeilor, atat in combaterea osteoporozei, cat si in ameliorarea sindromului premenstrual. Intervine deasemenea in reglarea unor hormoni, echilibrand balanta estrogenilor.

Cromul intervine si in ameliorarea altor probleme de sanatate, spre exemplu:
- Pentru diabetici cromul este foarte important, mai ales pentru cei care necesita administrare de insulina (insa si pentru restul). Beneficiile aduse acestor pacienti se datoreaza faptului ca glucoza din sange este transportata in celule prin mecanisme dependente de crom. In felul acesta putem afirma ca rolul cromului in metabolismul glucidelor este deosebit de important, avand influente benefice asupra evolutiei bolii diabetice.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri