Uneori insa, cand este excesiva, transpiratia poate reprezenta o adevarata problema, afectand imaginea publica a unei persoane dar si sanatatea acesteia. Baile cu decoct de nuc sunt cele mai cunoscute pentru combaterea hiperhidrozei, putandu-se face atat infuzii locale cat si bai generale.

Transpiratia reprezinta un proces normal, fiziologic, prin care organismul regleaza alaturi de alte mecanisme temperatura interna si totodata elimina si o serie de substante toxice pentru organism, avand rol si in detoxifiere. Tot prin transpiratie sunt eliminati si anumiti ioni care au roluri importante in organism, de aceea in procesele de deshidratare apar si alte afectiuni acrdio-vasculare de exemplu.

Uneori insa, cand este excesiva, transpiratia poate reprezenta o adevarata problema, afectand imaginea publica a unei persoane dar si sanatatea acesteia, avand predispozitie la deshidratare si disfunctii hidroelectrolitice (prin pierderea de ioni). Aceasta manifestare peste limita a procesului de transpiratie se numeste hiperhidroza. Transpiratia este secretata de glandele seboree situatie la nivelul pielii, pe alocuri existand insa glande specializate in procese de transpiratie, cum sunt de exemplu glandele sudoripare situate cu precadere la subrat.

Cauzele transpiratiei excesive sunt multiple, hiperhidroza putand fi locala sau generala la nivelul intregii suprafete de piele. De cele mai multe ori hiperhidroza locala debuteaza la pubertate si este situata in special la nivelul palmelor, plantelor (talpelor picioarelor) si subratului, acest tip de hiperhidroza avand ca motiv principal starea de emotivitate crescuta sau activitatea sportiva intensa. Hiperhidroza generala are ca si cauze disfunctii hormonale (spre exemplu la menopauza), stresul excesiv, infectii ale organismului, boli inflamatorii, nervoase si cauza intotdeauna trebuie cautata cu atentie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor 

Tratamente naturiste pentru combaterea transpiratiei excesive:

- Baile dese (dusuri in special) sunt esentiale si se recomanda folosirea unui buretel de cor astfel incat porii plini de substante ai glandelor sudorale sa fie suficient de bine curatati.
- Baile cu decoct de nuc sunt cele mai cunoscute pentru combaterea hiperhidrozei, putandu-se face atat infuzii locale cat si bai generale. Se folosesc 250 grame de frunze uscate de nuc la jumatate de litru de apa si se fierb in aceasta cantitate de licghid. Se strecoara apoi decoctul si de fac infuzii pentru zonele unde transpiratia este excesiva sau se toarna in cada. De obicei acest tratament nu trebuie sa depaseasca 25 de minute.
- Bai calde cu 10-15 picaturi de ulei de levantica de trei ori pe saptamana.
- Bai zilnice cu sare de mare
- Bai cu apa si otet alimentar, intr-o cada cu apa se pun 300ml de otet si se sta 20-30 de minute.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

Daca insa transpiratiile nu se reduc dupa o luna-doua de tratament naturist se recomanda prezentarea la medic si cererea unor solutii medicale de specialitate, individualizate.

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Menstruatia peste sarcina

Detoxifiere si silueta cu doua plante minune

Dieta cu struguri


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri