4 Iulie 2018 publicat în Sanatate 3 share-uri

Alimentele pe care le consumăm dimineața au un rol benefic pentru sănătatea noastră, așa că îți spunem care sunt cele 6 motive pentru care nu ar trebui să sari peste micul dejun.

Ni se spune încă de mici că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, însă, probabil, că nimeni nu ne explică, concret, și de ce se întâmplă așa. Alimentele pe care le consumăm dimineața au un rol benefic pentru sănătatea noastră, așa că îți spunem care sunt cele 6 motive pentru care nu ar trebui să sari peste micul dejun. Află, așadar, la ce riscuri te expui dacă nu iei prima masă a zilei!

Micul dejun ajută la îmbunătățirea memoriei

Simți că mintea îți obosește după primele ore de lucru la birou și îți pierzi capacitatea de concentrare? Mai mult ca sigur că, printre cauzele acestui efect negativ se numără faptul că nu iei micul dejun. Prima masă a zilei are un impact foarte benefic asupra activității cognitive, îmbunătățind memoria.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Prima masă a zilei îți oferă energie

Foto: Unsplash.com

Studiile care au cercetat această chestiune au concluzionat că un mic dejun bogat în fibre și cu un conținut scăzut în carbohidrați te va determina să te simți mai energic pe timpul zilei. Pentru a beneficia din plin de aceste efect pozitiv pe care îl generează prima masă din zi, e important să incluzi la micul dejun alimente precum cereale integrale, ouă, avocado sau lapte, care îți vor asigura un aport optim de substanțe nutritive.

Micul dejun contribuie la stimularea metabolismului

Indiferent dacă ai făcut sau nu un scop din pierderea kilogramelor în plus, servirea micului dejun este o modalitate excelentă de a ajuta la arderea caloriilor nedorite. În plus, micul dejun te va ține departe de tentația de a ronțăi gustări nesănătoase de-a lungul zilei!

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv

Principala masă a zilei menține sănătatea inimii

Cei care nu mănâncă dimineața, vor resimți senzația de foame în restul zilei, mai intens decât în mod normal și, drept consecință, vei mânca. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că organismul este nevoit să proceseze un număr mai mare de calorii, într-o perioadă mai scurtă de timp. Ca urmare, riști să te alegi cu arterele inimii înfundate, dar și la creșterea nivelului de zahăr.

Micul dejun te ferește de carențele de vitamine

Renunțarea la micul dejun ți-ar putea aduce, în timp, carențe de vitamine și de calciu, substanțe atât de necesare pentru menținerea sănătății. Potrivit unui studiu Arthritis Today, există și alte tipuri de probleme legate de omiterea primei mese din zi; drept consecință a acestei atitudini, poți dezvolta niveluri crescute ale colesterolului „rău”.

Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Servirea micului dejun îți ameliorează starea de spirit

Pentru foarte mulți dintre noi, principala masă a zilei vine la pachet cu un aport considerabil de bună-dispoziție. Nu este un secret pentru nimeni că, atunci când resimțim senzația de foame, devenim mai nervoși și mai puțin receptivi la lucrurile pe care le avem de făcut în ziua respectivă. Așadar, pentru un plus de pozitivitate, ia micul dejun!

Nu ai nicio scuză să nu servești micul dejun, nici măcar lipsa timpului sau faptul că nu ești o persoană foarte matinală. Poți lua un mic dejun la restaurant în București!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri