7 Iunie 2018 publicat în Sanatate 21 share-uri

Domnul doctor Laurențiu Vlădău, specialist dermatolog, a explicat de ce protejarea pielii de razele ultraviolete este, totuși, necesară pe tot parcursul anului și nu doar în lunile de vară.

Deși aplicarea protecției solare ar trebui să fie un element de bază în rutina de îngrijire a pielii, multe persoane își aduc aminte de acest pas abia odată cu apropierea sezonului cald, când riscul de a dezvolta arsuri solare crește odată cu temperaturile de afară. Domnul doctor Laurențiu Vlădău, specialist dermatolog în cadrul Clinicii Hebra Dermatologie, a explicat de ce protejarea pielii de razele ultraviolete este, totuși, necesară pe tot parcursul anului și nu doar în lunile de vară.

1. Reducerea riscului de cancer de piele

Folosirea de protecție solară zilnic pe tot timpul anului este un pas esențial pentru a minimaliza riscul de a dezvolta diferite tipuri de cancer cutanat, în special melanomul. Acesta reprezintă cea mai comună afecțiune cancerigenă întâlnită la adulții tineri cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, fiind, totodată, una din formele de cancer cel mai ușor de prevenit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Foto: RossHelen /Shutterstock

2. Prevenirea îmbătrânirii premature

Razele UV deteriorează elasticitatea pielii, accelerând apariția primelor riduri, fapt care face necesară folosirea zilnică a produselor de protecție solară.

“Atunci când este expusă la soare perioade lungi de timp, pielea devine mai sensibilă, își pierde elasticitatea și este mai predispusă la îmbătrânirea prematură. Pentru a încetini apariția ridurilor și a o menține sănătoasă și tânără cât mai multă vreme, este recomandată folosirea zilnică a unui produs cu factor de protecție 30 sau chiar mai mare. În cazul în care se dorește bronzarea pielii, este recomandat ca bronzul să fie obținut prin expunerea treptată la soare și prin reaplicarea în mod regulat a protecției solare”, recomandă domnul doctor Laurențiu Vladau.

Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

3. Menținerea unui aspect curat al pielii

Protecția solară contribuie la prevenirea pigmentării neregulate a pielii ca urmare a producției în exces de melanină după expunerea la soare. Un exemplu îl reprezintă lentiginele solare, acele pete maronii apărute în zonele confruntate cu supraexpunerea la radiațiile ultraviolete.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri