Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont, a explicat care sunt cele mai comune probleme dentare la copii si cum pot fi ele tratate.

Introducerea limbii între dinți în timpul vorbirii

Deși vorbirea “peltică” poate părea la început că da un farmec aparte micuțului, pesistența ei poate crea dificultăți de comunicare cu alte persoane, în special copii, precum și glume răutăcioase. Însă, efectul medical cel mai important este acela că limba, care este un mușchi foarte puternic, va împinge dinții în sus și în față, producând și dificultăți de masticație, pe lângă aspectul inestetic.

Soluția: "Un specialist logoped il va învăța pe cel mic cum să pronunțe corect sunetele, iar medicul ortodont va ajuta la prevenirea agravării problemelor dentare și corectarea celor apărute prin aplicarea unui aparat dentar", explică doamna doctor Mihaela Dan.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Respirația orală

Respiratia pe gură usucă dinții, favorizând apariția cariilor (saliva are un rol protector prin substanțele pe care le conține și prin efectul de spălare a dinților), produce îngustarea maxilarului superior și împingerea în față a incisivilor.

Soluția: "În cazul respirației pe gură este necesare o consultație ORL, care să identifice și să trateze cauza respirației orale (rinite, polipi, sinuzite, amigdalite, deviații de sept nazal etc.) și tratamentul cu aparat dentar, pentru corectarea efectelor ortodontice", spune doamna doctor.

Așadar, nici măcar copiii nu sunt scutiți în primii ani de viață de apariția problemelor de ordin oral. Din fericire, cunoscând semnele precoce ale afecțiunilor dentare comune la cei mici, orice părinte poate să ia măsurile necesare pentru a le minimiza, iar copilul să se dezvolte fără probleme.

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

***

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 18 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Foto homepage: Africa Studio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri