Dacă te-ai hotărât să încerci să porți lentile de contact colorate, trebuie să știi dacă acestea se vor vedea odată aplicate pe nuanța naturală a ochilor.

Toată lumea poate purta lentile de contact colorate?

Lentilele de contact pot fi utilizate, atât de către femei, cât și de bărbați și, nu în ultimul rând, chiar și de copiii cu vârsta de peste 8 ani. Sarcina nu reprezintă o contraindicație pentru purtarea acestor accesorii.

Pe de altă parte, lentilele de contact colorate nu sunt recomandate în cazul în care purtătorul suferă de conjunctivită, de sindromul ochiului uscat, precum și în mediile în care există praf sau substanțe chimice toxice.

Cum alegi ce lentile de contact colorate ți se potrivesc?

Dacă te-ai hotărât deja să încerci să porți lentile de contact colorate, trebuie să știi dacă acestea se vor vedea odată aplicate pe nuanța naturală a ochilor. Cum verifici acest lucru? Îți propunem următorul test: observă câte nuanțe poți identifica atunci când îți analizezi irisul în lumina naturală.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Dacă este vorba despre o singură nuanță, atunci este posibil ca rezultatul să fie așa cum îți dorești. În caz contrar, atunci când identifici o varietate cromatică a irisului, gradul de opacitatea a lentilelor de contact colorate trebuie sa să fie mai mare pentru a evita amestecarea nuanței lentilei cu cele naturale ale irisului tău.

Care sunt principiile alegerii culorilor potrivite?

În funcție de ce efect îți dorești, mai exact nuanțarea culorii naturale a ochilor sau chiar schimbarea completă a culorii irisului tău, poți opta pentru culori opuse sau nuanțe mai închise sau mai deschise cu câteva tonuri a lentilelor de contact față de nuanța ta naturală. Secretul, pentru ca alegerea lentilelor să fie cea mai potrivită, este să optezi pentru culori pentru lentile care să fie complementare nuanței naturale a ochilor, a părului și a tenului tău.

Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Dacă îți dorești o schimbare radicală a look-ului, îți poți achiziționa lentile ale căror nuanță să fie diametral opusă celei naturale. Dacă vrei să optezi pentru un look natural, atunci, sunt recomandate nuanțele deschise pentru lentilele de contact colorate, acestea neschimbând radical culoarea naturală. Pentru deschiderea unei nuanțe care este mai închisă, lentilele de contact opace sunt cele recomandate. De asemenea, un look natural se poate obține prin alegerea unor nuanțe aparținând aceluiași spectru, mai exact, te poți bucura de un rezultat natural dacă, de exemplu,  optezi pentru lentile de contact albastre de nuanță închisă, în cazul în care ai ochii albastru deschis.

Cum poți potrivi nuanțele lentilelor de contact colorate alese cu cea a părului tău?

Pentru un look reușit trebuie să iei în calcul și nuanța părului tău, în momentul în care dorești să porți astfel de accesorii. Așa cum alegi să îți vopsești părul într-o nuanță care să complimenteze culoarea naturală a ochilor, așa se poate întâmpla și invers.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Dacă te numeri printre persoanele care au părul brunet sau șaten închis, la care mai adaugi și o piele măslinie, optarea pentru lentile de contact albastre va avea ca rezultat un look artificial. Astfel, dacă îți dorești o schimbare care să se potrivească tipului tău de păr, în cazul acesta, cu siguranță, lentilele de contact verzi sau maro vor fi o alegere inspirată.

Dacă faci parte dintre persoanele cu părul blond, atunci poți experimenta și nuanțe de lentile mai închise. Ți se vor potrivi, totuși, și nuanțele deschise și medii de albastru sau verde.

Cum poți potrivi nuanțele lentilelor de contact cu tipul tău de piele?

Pentru a ști ce lentile de contact colorate ți se potrivesc, raportat la nuanța pielii, trebuie să ai în vedere, în primul rând, tonul tenului, prin analizarea venelor de la nivelul antebrațului. Dacă sunt verzui, atunci înseamnă că tonul tenului tău este cald, iar dacă sunt albastre, înseamnă că tonul tenului tău este rece. Odată stabilit acest aspect, vei putea să îți dai seama care va fi alegerea potrivită.

12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi

Dacă tonul este de tip cald, atunci alegerea potrivită poate fi achiziționarea unor lentile de contact colorate verzi, maro-deschis sau maro-alună.

Dacă tonul este de tip rece, optează cu încredere pentru lentile de contact albastre, gri sau violete.

Foto homepage: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri