Afecțiunea apare când endometrul, mucoasa uterină, avansează și se dezvoltă în altă zonă din abdomen precum cea a ovarelor, trompelor sau peretelui abdominal.

Comunicat de presă

Endometrioza este o afecțiune extrem de frecventă: se estimează că 180 de milioane de femei din întreaga lume se confruntă cu simptomele bolii. Afecțiunea apare când endometrul, mucoasa uterină, avansează și se dezvoltă în altă zonă din abdomen precum cea a ovarelor, trompelor sau peretelui abdominal. Rar, țesutul endometrial poate migra și în abdomenul superior sau în alte zone din corp. Consecințele pot fi extrem de grave pentru starea de sănătate.

“Una dintre consecințe o reprezintă dismenoreea, adică durerile menstruale. O alta o reprezintă durerea din timpul actului sexual. Alte persoane se confruntă cu dureri în timpul micțiunii sau al eliminării materiilor fecale. În plus, endometrioza este și o cauză a infertilității. Deci, ca o concluzie sunt două consecințe importante: durerea și infertilitatea. Asta nu înseamnă că orice persoană cu endometrioză se confruntă cu infertilitatea. Însă boala poate produce aderențe și înfundarea trompelor așa că poate împiedica o sarcină pe cale naturală. De altfel, endometrioza este responsabilă pentru 40 la sută din cazurile de infertilitate de cauză feminină”, afirmă prof dr. Taner Usta (foto), expert în obstetrică-ginecologie la Altunizade, Acibadem.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cine este Diana Micu, expertul în imobiliare, care îți spune cele mai sincere previziuni în materie de proprietăti  Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii

Endometrioza poate apărea atât în adolescență, cât și la vârsta adultă și poate continua până la menopauză. Cauzele endometriozei nu sunt pe deplin cunoscute, iar medicii care studiază și tratează boala suspectează ca fiind vinovate anumite modificări genetice, probleme imunologice și dezechilibre hormonale. În plus, femeile care au mame sau surori care suferă de endometrioză au un risc de 7 ori mai mare de a se confrunta cu această afecțiune.

“Statistic, o femeie cu endometrioză este diagnosticată la 7 ani de la debutul bolii, perioada de diagnosticare situându-se între 5 ani și jumătate și 10 ani. Chiar dacă femeile se plâng medicului ginecolog de anumite simptome, acestea pot fi similare altor afecțiuni precum sindromul de colon iritabil. Există o mulțime de afecțiuni care debutează la nivel abdominal și care produc durere. Dar cea mai frecventă cauză pentru acest simptom este endometrioza”, completează specialistul în tratarea endometriozei.

Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux Lavazza creează o rețetă inedită de coffeetail pentru sezonul cald Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri