Specialistul ortodont a enumerat cele mai frecvente și dăunătoare dintre miturile legate de îngrijirea orală

5. Apa de gură va îndepărta respirația urat mirositoare

Respirația neplăcută poate fi cauzată de anumite medicamente sau boli – caz în care apa de gură nu poate ajuta la îndepărtarea problemei decât temporar, precum și de anumite alimente sau de igiena dentară precară.

“Periajul regulat, folosirea zilnică a aței dentare și curățarea limbii reprezintă primul pas în eliminarea mirosului neplăcut, iar în cazul în care rezultatele dorite nu apar, un control la medicul specialist poate ajuta la identificarea și tratarea cauzei”, recomandă doamna doctor Mihaela Dan.

6. Sănătatea orală nu afectează starea generală de sănătate

Deoarece cavitatea bucală reprezintă principala cale de intrare în organism, de aici bacteriile pot ajunge în fluxul sanguin, afectând alte organe din corp. Cercetările recente au demonstrat existența unor conexiuni între bacteriile din gură și apariția de boli cardiovasculare, creșterea riscului de accident vascular cerebral, copii născuți prematur și cu greutate mică la naștere s.a..

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

7. Parodontoza este boală oamenilor în vârstă

Parodontoza este o boală “tăcută”, fără simptome alarmante în primele faze, însă lăsată netratată aceasta va eroda încet-încet țesutul de susținere a dintelui în os, ducând la topirea lui și căderea dinților. Din păcate, parodontoza poate apărea la orice vârstă, iar prevenirea ei ne va menține zâmbetul frumos și sănătos până la bătrânețe.

8. Cancerul oral apare doar la fumători

Este adevărat că riscul de cancer oral este mult mai mare la fumători decât la nefumători, însă o altă cauză mai puțin cunoscută este infecția cu HPV (papilloma-virus). “Cancerul oral este o boală rară, însă foarte agresivă, deoarece este depistată în stadii avansate. În primele stadii este nedureroasă, nu este vizibilă cu ochiul liber și de aceea este mai greu de detectat. Există, însă, substanțe și aparate care ajută la depistarea precoce, fapt pentru care o vizită la cabinetul stomatologic ne poate liniști în această privință”, spune doamna doctor Mihaela Dan, ortodont.

Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri