Specialistul ortodont a enumerat cele mai frecvente și dăunătoare dintre miturile legate de îngrijirea orală

Internetul este, pe de o parte, un instrument de neprețuit în ceea ce privește accesul la date din orice domeniu, dar pe de altă parte contribuie la răspândirea unor cantități mari de informații confuzante sau pur și simplu greșite. Informațiile cu privire la sănătatea orală nu au fost ferite de acest efect negativ, astfel că și-au făcut apariția numeroase mituri care ne pot împiedica să acordăm danturii noastre îngrijirea corespunzătoare.

Miturile reprezintă informații pe care multe persoane, de diferite vârste, pregătire profesională, nivel social etc. le cred adevărate, însă acestea nu au o bază reală.

Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont în cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, a enumerat cele mai frecvente și dăunătoare dintre ele:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Endometrioza - boala pentru care diagnosticarea corectă poate să dureze chiar si 7-12 ani Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica?

1. Periajul dentar de două ori pe zi este suficient pentru a avea dinți sănătoși

Periuța dentară, oricât de perfomantă ar fi, nu reușește să pătrundă în spațiile interdentare. “Cel mai frecvent cariile apar între dinți și îi erodează încet-încet fără a fi vizibile. Ața dentară folosită zilnic este singura care poate îndepărta placa bacteriană dintre dinți, împiedicând apariția cariilor, tartrului și gingivitei/parodontozei”, explică specialistul ortodont.

2. Dacă nu mă dor dinții și gingiile, nu am nici o problemă

Când apare durerea, cariile sunt deja aproape nerv, iar gingivita este într-o fază mai avansată, situație în care tratamentul stomatologic este deja mai complex, mai îndelungat și mai costisitor. Prevenirea apariției afecțiunilor orale prin controale repetate și tratarea lor din timp are numai beneficii pentru un zâmbet frumos și sănătos.

Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

3. Tratamentul stomatologic este dureros

Stomatologia modernă este nedureroasă, majoritatea procedurilor se realizează cu anestezie, iar pentru cei mai temători există și inhalosedarea. În schimb, neglijarea problemelor orale va duce cu adevărat la suferințe, prin apariția complicațiilor.

4. Aparatul dentar nu mai este eficient la adult

Este adevărat că deplasarea dinților cu ajutorul aparatului dentar se face mai ușor la copil, însă aparatul dentar fix este foarte eficient și după adolescență, dovada fiind creșterea numărului de pacienți adulți care poartă bracketuri. Un medic ortodont cu experiență va găși soluția potrivită pentru fiecare vârstă.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri