Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont, enumeră principalele probleme dentare care ne pot afecta interacțiunile sociale, dar și metodele prin care le putem trata.

Desigur că în interacțiunea dintre două persoane nu ar trebui să primeze aspecul fizic, însă până când ajungem să descoperim personalitatea celui din fața noastră, aspectul exterior este cel cu care venim în contact prima dată. În lumea extrem de agitată în care trăim, de multe ori judecăm o carte după copertă, de aceea un zâmbet neatrăgător, neîngrijit poate reprezenta un dezavantaj.

Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont în cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, enumeră principalele probleme dentare care ne pot afecta interacțiunile sociale, dar și metodele prin care le putem trata.

Dinții ingalbeniti

Dinții ingalbeniti sunt asociați, inconștient, cu bătrânețea, aceasta fiind evoluția firească a danturii după zeci de ani de folosire. Este firesc, așadar, ca dinții cât mai albi și strălucitori să fie un simbol al tinereții și totodată un element care este considerat atrăgător de multe persoane.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Caria dentară – ce este și cum se tratează Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

Cauze ale dinților îngălbeniți: fumatul și, în general, toate alimentele sau băuturile ce pot păta o haină (vinul roșu, ceaiul negru, coacăzele, sucul de roșii, sfecla roșie etc.) vor păta în timp și smalțul dentar.

Remediu: renunțarea la fumat și la consumul alimentelor și băuturilor care pătează, alături de periaj profesional, detartraj și air-flow vor reuși să îndepărteze petele superficiale. Pentru un efect mai pronunțat, însă tot temporar, o alternativă poate fi albirea dentară, iar soluția definitivă este reprezentată de fațetele dentare.

Dinții înghesuiți

Dinții înghesuiți, care împing buza prea în față și afectează uneori și vorbirea, pot distrage atenția de la lucrurile foarte interesante pe care le spunem, împiedicându-l pe cel din fața noastră să ne cunoască cu adevărat.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Cauza: maxilare prea mici și dinți prea mari sau chiar abandonarea tratamentului cu aparat dentar mobil în copilărie.

Remediu: aparatul dentar purtat timp de 1-1,5 ani ne poate oferi un zâmbet fumos și sănătos pentru o viață! Deși se crede că aparatul dentar la adult trebuie purtat ani de zile, un medic ortodont cu experiență poate finaliza tratamentul mult mai repede decât vă așteptați.

Respirația neplăcut mirositoare

Respirația neplăcut mirositoare este, cu siguranță, o problemă dentară întâlnită frecvent și care provoacă jenă tuturor celor care se confruntă cu ea.

Cauza: o cină care include mirodenii, usturoi, ceapă, ton, deși delicioasă, va produce substanțe volatile ce trec în sânge și ajung în plămâni, de unde vor fi eliminate prin aerul expirat, țînând la distanță interlocutorul, chiar dacă periem corect și folosim ață dentară. Înmulțirea bacteriilor peste noapte, din cauza scăderii fluxului de salivă, este cauza respirației neplăcut mirositoare de dimineață, iar acelasi efect il au și cariile netratate în care se adună resturi alimentare ce fermentează sau pungi parodontale în care se înmulțesc bacterii.

Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Remediu: evitați alimentele producătoare de mirosuri tari, tratați cariile și gingivita și evitați fumatul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri