Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont, ne spune care sunt cele mai simple modalități prin care putem înlătura această problemă.

Halitoza, cunoscută sub numele de respirație urât mirositoare, este întâlnită mult mai des decât am crede: aproximativ 30% dintre oamenii din întreagă lume se confruntă cu ea. Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont în cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, ne spune care sunt cele mai simple modalități prin care putem înlătura această problemă ce provoacă jenă oricărei persoane ce se confruntă cu ea.

Respirația neplăcut mirositoare poate afecta interacțiunile sociale ale unei persoane: senzația de disconfort ne poate determina să evităm oamenii din jurul nostru sau chiar să avem o atitudine mai reținută, care poate fi interpretată greșit, în defavoarea noastră. În alte situații, poate ruina o întâlnire romantică sau un interviu, deci putem spune, exagerând puțin, că ne poate modifica destinul. Însă, orice problemă are cel puțin o rezolvare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PROGRAMUL TOMMY HILFIGER METAVERSE FASHION WEEK SĂRBĂTOREȘTE EXPRIMAREA DE SINE LA NIVEL DIGITAL

1. Periajul și ața dentară

Deseori, respirația urât mirositoare are o legătură directă cu igiena orală deficitară: atunci când nu curățăm corect dinții și limba, resturi alimentare vor rămâne în cavitatea bucală, favorizând apariția mirosului neplăcut.

Foto: Voyagerix /Shutterstock

„În această situație, trebuie să periem dinții de cel puțin două ori pe zi (ideal, după fiecare masă) pentru a îndepărta resturile alimentare care fermentează sub acțiunea bacteriilor, producând miros neplăcut. Însă chiar și atunci când credem că ne-am spălat foarte bine, ața dentară reușește să scoată multe alte resturi fine dintre dinți – de aceea este recomandat să nu sărim peste acest pas. Limba, de asemenea poate fi „gazda” resturilor alimentare alimentare și a bacteriilor, fapt pentru care trebuie curățată și această zonă atunci când ne spălam pe dinti”, spune doamnă doctor Mihaela Dan.

2. Tratarea problemelor dentare

Cariile, abcesele dentare, parodontoza (toate sursele de bacterii din gură) netratate produc respirație neplăcut mirositoare. Din fericire, în cazul persoanelor care merg în mod regulat la controlul stomatologic este puțin probabil să apară astfel de situații, eventualele probleme fiind tratate încă din stadiu incipient.

3. Gargara cu apă cu sare

În unele cazuri, în amigdalele voluminoase se acumulează mucus, bacterii și resturi alimentare, care se pot calcifica, formând pietricele (amigdaliti) urât mirositoare. Sarea distruge o parte din bacterii și spală mucusul și detritusurile, fapt pentru care gargara cu apă cu sare poate fi un remediu eficient pentru respirația neplăcută.

4. Evitarea unor alimente

Substanțele volatile din alimente precum ceapa, usturoiul, suplimentele alimentare ce conțin uleiuri de peste sau alte ingrediente concentrate, după înghițire ajung în sânge, iar apoi se elimină din plămâni, fiind o posibilă cauză a respirației neplăcute.

„Periajul dentar nu reușește să îndepărteze aceste mirosuri, care persistă temporar, până la eliminarea lor completă, de aceea este recomandat să fie consumate cu moderație. Alte alimente, precum dulciurile, laptele, favorizează înmulțirea bacteriilor producătoare de mirosuri neplacute”, atenționează doamna doctor Mihaela Dan.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri