In ceea ce priveste consumul de cocaina, pentru categoria de varsta de 15-64 ani, Romania se numara printre tarile cu cea mai scazuta prevalenta pe parcursul intregii vieti.

Potrivit Raportului anual 2008 privind situatia drogurilor in Europa, apartinand Observatorului European pentru Droguri si Toxicomanie, Romania inregistreaza unele dintre cele mai scazute prevalente la consumul unor importante categorii de droguri. Iata o sinteza a acestor date furnizate de documentul precizat:

Canabis

Pentru categoria de varsta de 15-64 ani, Romania se numara printre tarile cu cea mai scazuta prevalenta pe parcursul intregii vieti. Tara noastra detine o prevalenta de 1,7%, ocupand ultimele locuri alaturi de Malta (3.5%), Bulgaria (4,4%) si Cipru (6,6%). In fruntea listei se afla Danemarca (36,5%), Franta (30,6%), Regatul Unit (30,1%) si Italia (29,3%).

Romania detine cea mai scazuta prevalenta si la categoriile de varsta de 15-34 ani si 15-24 ani, cu 2,9% si, respectiv, 2,7%.

Cocaina

Pentru categoria de varsta de 15-64 ani, Romania se numara printre tarile cu cea mai scazuta prevalenta pe parcursul intregii vieti. Tara noastra detine o prevalenta de 0,4%, alaturi de Malta si Lituania, urmate de Grecia, cu 0,7%. In fruntea listei se afla Regatul Unit (7,7%), Spania (7,0%), Italia (6,6%) si Irlanda (5,3%).

Romania detine cea mai scazuta prevalenta si la categoriile de varsta de 15-34 ani si 15-24 ani, cu 0,7% si, respectiv, 0,4%.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Danone România și PENNY invită consumatorii să colecteze ambalaje Tetra Pak în toate magazinele retailer-ului din țară 3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an

Amfetamine

Pentru categoria de varsta de 15-64 ani, Romania se numara si la acest capitol printre tarile cu cea mai scazuta prevalenta pe parcursul intregii vieti, avand o prevalenta de 0,2%, alaturi de Grecia (0,1%), Malta (0,4%) si Cipru (0,8%).

tarile cu cea mai ridicata prevalenta pentru acest drog sunt: Regatul Unit (11,9%), Danemarca (6,9%), Norvegia (3,6%) si Irlanda (3,5%).

Ecstasy

Romania se remarca cu cea mai mica prevalenta pentru ambele grupe de varsta care au fost luate in calcul. Pentru categoria 15-64 de ani, tara noastra este pe ultimul loc, cu 0,3%, alaturi de Grecia (0,4%), Malta (0,7%) si Lituania (1,0%). In fruntea listei se afla Regatul Unit cu 7,3%, Republica Ceha, cu 7,1%, Irlanda, cu 5,4% si Spania cu 4,4%.

La categoria de varsta de 15-34 de ani, situatia este asemanatoare pentru tara noastra, care detine ultimul loc, cu o prevalenta de 0,5%, fiind urmata de Grecia (0,6%), Malta (1,4%) si Lituania si Polonia, la egalitate, cu 2,1%. Pozitiile fruntase sunt ocupate de Republica Ceha, cu 14,6%, Regatul Unit, cu 13,0%, Irlanda, cu 9,0% si Slovacia, cu 8,4%.

Celebrul tenorul italian, Alessandro Safina revine pe scena Salii Palatului din Bucuresti cu un concert memorabil! Asociația pastel și Carrefour România au oferit Pedale Salvatoare persoanelor cu dizabilități locomotorii ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri