Rosiile sunt o sursa pretioasa de vitamina C si licopen, dovleceii nu trebuie sa lipseasca din nicio cura de slabire, ardeii abunda in vitamina A si C, iar vinetele sunt un remediu excelent pentru nervi si un puternic aliment anticancerigen. Putem, pe buna dreptate, sa includem aceste 4 legume in randul alimentelor minune ale verii.

Spune vara si gandul te duce imediat la bogatia de culori si forme care iti incanta privirea pe tarabele din piata. Rosiile, castravetii, ardeiul gras, dovleceii, varza, etc nu sunt niste simple si banale legume, sunt legumele care nu ar trebui sa lipseasca sub nicio forma de pe masa noastra cea de toate zilele. Pentru organism, magia verii inseamna de fapt... magia legumelor ei. Consumate mai ales in salate si in stare proaspata, legumele de sezon ajuta la hidratarea si reenergizarea organismului, prin aportul de vitamine si minerale. De asemenea, legumele verii inlesnesc procesul de adaptare al organismului la caldura excesiva, ajutand la mentinerea echilibrului nutritional si energetic. Iti prezentam un minighid al celor mai sanatoase alimente de sezon si al beneficiilor multiple pe care acestea le aduc organismului:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Rosiile, “marul sanatatii”


Cu referire la anumite calitati afrodisiace care i s-au atribuit, francezii numesc rosia “marul dragostei”. Nu gresim insa cu nimic daca am boteza mai degraba deliciosul si hranitorul aliment “marul sanatatii”. Rosiile contin o cantitate semnificativa de vitamina C si E si de licopen, o substanta cu proprietati antioxidante mai eficiente chiar decat ale vitaminei C. Sa ne mire ca o singura rosie de dimensiuni medii contine aproximativ jumatate din necesarul zilnic de vitamina C? De asemenea, in compozitia rosiilor intra si vitamina A, de o importanta deosebita in procesele endocrine, vitamine din complexul B si saruri minerale de calciu, de fosfor si de magneziu. Consumul de suc proaspat de rosii, au confirmat recent cercetatorii, nu contribuie doar la protejarea inimii, avand o influenta benefica asupra sistemului cardiovascular, ci si la prevenirea anumitor tipuri de cancer, de exemplu cancerul la prostata in cazul barbatilor. Potasiul pe care rosiile il contin ajuta la o buna circulatie a sangelui, intarind in acelasi timp sistemul imunitar al organismului.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Dovlecelul, leguma regina a curelor de slabire

Poate ca nu se afla in topul legumelor cu o valoare nutritiva ridicata, insa dovlecelul este ideal pentru a fi consumat vara mai ales de catre persoanele cu hipertensiune arteriala, de catre persoanele suferind de diabet, dar si de catre persoanele care tin o cura de slabire. Dovlecelul contine potasiu si potasiu, fibre, vitamina A, calciu, zinc, depozitate cu precadere in coaja, chiar daca nu in cantitati la fel de insemnate ca in cazul altor legume de vara. Consumul de dovlecei este indicat in cazul unor anumite afectiuni oculare, iar oamenii de stiinta atribuie semintelor de dovlecel calitati anticancerigene remarcabile. Sucul proaspat de dovlecei contribuie la reglarea tranzitului intestinal, fiind eficient in anumite cazuri de constipatie sau diaree. Consumat in stare proaspata, dovleceii cauzeaza uneori balonari si contractii musculare la nivelul stomacului.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri