Medicul avertizeaza: carnea rosie procesata si alimentatia saraca in fibre va pot imbolnavi de cancer

20 Februarie 2018 publicat în Sanatate 20 share-uri

Specialistii oncologi afirma ca aceasta boala este una a omului modern, pentru ca apare si pe fondul alimentatiei dezechilibrate, bogate in carne, lactate procesate si alimente cu aditivi.

“Rezectia totala a tumorii este tratamentul optim cand se detecteaza endoscopic sau radiologic o leziune maligna in intestinul gros. Radioterapia pelvisului este indicata mai ales pacientilor cu cancer rectal, ca urmare a probabilitatii de 30-40% de a face recurente regionale dupa rezectia chirurgicala completa a tumorii. Radioterapia preoperatorie e indicata la pacientii cu cancere rectale mari, potential nerezecabile, pentru ca acestea sa se poata micsora suficient pentru a permite indepartarea chirurgicala ulterior. Chimioterapia este, de asemenea, aplicata in cancerul rectal, iar radioterapia postoperatorie, atunci cand este combinata cu chimioterapia, reduce probabilitatea recurentelor regionale si astfel, cresc sansele de vindecare”, descrie tabloul tratamentelor medicul Cristina Guduleasa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Caria dentară – ce este și cum se tratează Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Orice simptom digestiv persistent, precum scaunele cu sange, constipatia sau durerile trebuie semnalat medicului. Aceasta pentru ca pot anunta un cancer care, diagnosticat corect si la timp, se poate trata cu succes. Nu trebuie neglijate nici hidratarea corecta, cele 30 de minute de sport zilnic si un regim alimentar bogat in fibre din cereale integrale, care mentin sanatatea sistemului digestiv.

Foto homepage: crystal light /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri