30 Ianuarie 2018 publicat în Sanatate 41 share-uri

In timpul iernii este pace pe pamant, dar nu si pentru femeia insarcinata. Zapada nu creeaza doar o imagine frumoasa anotimpului, ci prezinta un pericol si o povara pentru o femeie care incearca sa ramana teafara in timp ce copilul ei creste in pantece.

Insarcinata iarna - Sangerari nazale

Aerul uscat poate irita nasul in mod obisnuit, mai ales daca femeia insarcinata respira mai des. Cresterea circulatiei sanguine creeaza, de asemenea, posibilitatea mai multor sangerari nazale.
Este bine ca umiditatea sa fie crescuta in camera unde stai. Daca sangerarea nu se opreste dupa cateva minute poate fi vorba de o alta afectiune. Pericolul este mai ales in cazul in care tensiunea arteriala este crescuta.
 

Insarcinata iarna - Calatoriile la rude

Cand o femeie este insarcinata, uneori doar un drum pana la magazinul alimentar se simte ca o calatorie in Honolulu. Dar in timpul sezonului de iarna, rudele se viziteaza cel mai des. Plecarile in timpul sarcinii pot fi incomode si chiar periculoase.

In timpul unei calatorii prelungite - cu avionul sau cu masina - o femeie insarcinata este expusa riscului de a genera cheaguri de sange. Cel mai bun mod de a evita acest lucru este de a lua pauze frecvente si de a merge pe jos.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Statul in casa mult timp

Cand este rece afara si este zapada, uneori este mai bine pentru o femeie insarcinata sa ramana in interior si sa astepte, iar aceasta asteptare se poate prelungi mult timp. Statul in casa afecteaza multi oameni in timpul iernii, deoarece apare agitatia din cauza lipsei de vitamina D si a socializarii cu oamenii.
In timp ce este de inteles precautia, este recomandat sa incerci sa iesi afara in fiecare zi, pentru a avea o stare de spirit mai buna. Aerul proaspat si razele de soare pot face minuni pentru femeia insarcinata care sta mult timp in casa.

Curatatul masinii de zapada

Daca te incumeti sa iesi la o plimbare cu masina in timpul sarcinii, va trebui sa iti cureti mai intai zapada de pe parbriz. Acest lucru poate parea de-a dreptul chinuitor, mai ales daca nu ai ustensilele potrivite.
Mai mult, intrarea si iesirea din masina a femeii insarcinate cu uneltele in mana pot fi atat de incomode incat o expeditie pe Everest ar sa para floare la ureche. Este bine sa eviti astfel de activitati care pot fi un pericol pentru sarcina.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

* Dr. Silviu Istoc este medic primar Obstetrica-Ginecologie la Spitalul Medicover, in cadrul Departamentului de Medicina Materno-fetala si Chirurgie Ginecologica Minim Invaziva si la Clinica ProVita. Mai multe detalii puteti citi pe www.dristoc.ro si pe pagina de Facebook.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri