29 Ianuarie 2018 publicat în Sanatate 1 share-uri

Tratamentul ortodontic obisnuit produce o imbunatatire estetica deosebita nu numai in ceea ce priveste zambetul si alinierea dentara, ci si in aspectul buzelor si a profilului facial.

Alteori, dintii sunt inclinati catre interiorul gurii (ocluzia adanca acoperita), ceea ce face ca buza sa para infundata, subtiata, iar profilul concav, asemanator al unora dintre persoanele in varsta. Indreptarea lor si chiar inclinarea catre in fata cu 15 grade, asa cum este normal, va impinge buza, facand-o sa para mai plina, iar profilul mai drept, normal.

Ocluzia anormala la nivelul molarilor poate cauza devierea mandibulei spre stanga sau dreapta, ceea ce va produce asimetrii faciale majore, cele doua jumatati ale fetei fiind inegale. De asemena, ocluzia deschisa, in care incisivii nu se ating nici cand strangem molarii la maxim, produce un aspect tensionat al buzelor si muschilor barbiei, in incercarea de a inchide complet gura. Caninii iesiti in afara reprezinta o alta problema care afecteaza proportiile faciale, multe persoane aflate in aceasta situatie evitand de multe ori sa zambeasca. In toate aceste cazuri, tratamentul ortodontic poate corecta spatierea si nealinierea dintilor, oferind pacientilor increderea necesara pentru a zambi tot timpul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Alegerea aparatului dentar potrivit

In ziua de astazi cei care vor sa inceapa tratamentul ortodontic au la dispozitie o paleta larga de optiuni in ceea ce priveste aparatul dentar si, desi acesta este un lucru pozitiv, multitudinea de posibilitati pot ingreuna incercarea de a alege cel mai bun tratament. “Este de preferat ca alegerea sa fie facuta alaturi de medicul ortodont, care poate oferi sfaturi si recomandari odata ce va evalua cazul, explicand modul in care functioneaza fiecare tratament si beneficiile pe care acesta le ofera”, sfatuieste specialistul ortodont.

Asadar, tratamentul ortodontic va aduce nu doar o muscatura sanatoasa, o dantura perfect aliniata, care poate fi curatata corespunzator, dar va influenta si trasaturile fetei, ajutand la redobandirea simetriei faciale prin repozitionarea dintilor si/sau maxilarelor. Desi este de preferat ca tratamentul sa fie inceput inca de la o varsta frageda, rezultate multumitoare si un zambet perfect pot fi obtinute in orice perioada a vietii!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri