24 Ianuarie 2018 publicat în Sanatate 18 share-uri

5 elemente trecute in revista de medicul primar oncolog Bogdan Gozman sunt esentiale in a depista si trata cu succes cancerul.

O a patra masura importanta care poate fi hotaratoare in preventia si tratarea cancerului este evitarea factorilor de risc. De altfel, se estimeaza ca pana la 50 la suta dintre cancere pot fi prevenite printr-un stil de viata sanatos.

“Exista un consens international promovat de diverse organizatii mondiale de sanatate potrivit carora evitarea fumatului, alcoolului, noxelor, a sedentarismului si obezitatii, alimentatia echilibrata, vaccinarea anti-hepatita B si HPV reduc riscul de cancer”, enumera medicul oncolog situatiile periculoase, decisive in cancer.

Si nu in ultimul rand, specialistii remarca dezvoltarea terapiilor de ultima generatie care cresc gradul de personalizare a tratamentului si implicit, pe cel al reusitei.

“Tendinta in oncologie este de a introduce in tratamentul formelor de cancer medicamente moderne, asa-numita “terapia moleculara”, foarte diferita ca mecanism de actiune fata de citostaticele clasice si de multe ori, mult mai eficienta. Trebuie sa amintim si progresele mari inregistrate in medicatia adjuvanta chimioterapiei care combate sau atenueaza reactiile adverse cum ar fi greturile, deprimarea sistemului imunitar, anemia”, concluzioneaza directorul medical Onco Card.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Foto homepage: CI Photos /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri