15 Ianuarie 2018 publicat în Sanatate 7 share-uri

Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont in cadrul Clinicii Orto Implant Expert, ne spune care alimente trebuie consumate cu atentie, pentru a evita aparitia unor efecte negative asupra danturii.

Comunicat de presa

Igiena orala corecta este, desigur, indispensabila pentru mentinerea unui zambet alb, dar specialistii mai au inca un sfat important: sa avem grija ce alimente includem in dieta deoarece unele dintre ele pot determina colorarea dintilor. Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont in cadrul Clinicii Orto Implant Expert, ne spune care alimente trebuie consumate cu atentie, pentru a evita aparitia unor efecte negative asupra danturii.

Zambetul alb si stralucitor a devenit unul dintre criteriile de frumusete in ziua de astazi, fapt pentru care multe persoane opteaza pentru solutii extreme, precum albirea dentara sau fatetele dentare. Pentru a evita inconvenientele inerente ale acestor proceduri, specialistii recomanda prevenirea patarii danturii prin adoptarea unor schimbari in dieta - una dintre cauzele externe ale colororarii dintilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Caria dentară – ce este și cum se tratează A fost lansat primul centru de igienizare dentară din România

“Alimentele si bauturile care coloreaza dintii sunt cele care contin acizi, tanine si alte substante cromogene. Acizii scot calciul din dinti producand microcavitati in care patrund mai usor substantele cromogene (substante intens colorate ce adera de dinte). La unele dintre aceste alimente am putea renunta, insa altele sunt benefice pentru sanatate, astfel incat este recomandat consumul lor cu moderatie”, spune doamna doctor Mihaela Dan.

1. Cafeaua. Consumul de cafea este mai putin blamat decat al altor bauturi, ba chiar sustinut de unele persoane pentru anumite efecte pozitive. “Din pacate, bautura nelipsita din rutina de dimineata a multor persoane ingalbeneste dintii atat prin continutul de substante cromogene, dar si prin continutul crescut de acizi - lucru mai putin cunoscut. Un sfat pentru scaderea aciditatii este adaugarea laptelui in cafea”, recomanda specialistul ortodont.

Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor  7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

2. Ceaiul. Poate este surprizantor pentru unele persoane, dar ceaiul pateaza dintii chiar mai mult decat cafeaua, din cauza taninelor si acizilor. Ceaiul verde produce patarea in gri a dintilor, greu de indepartat, iar ceaiul negru ingalbeneste smaltul.

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri