2 Ianuarie 2018 publicat în Sanatate 1 share-uri

Fumatul creste riscul de a dezvolta o gama larga de afectiuni si boli de sanatate. Dar obiceiul nu numai ca dauneaza sanatatii fumatorului, ci poate avea si un impact negativ asupra oamenilor din jurul lor.

Boala gingiilor. In afara de colorarea dintilor, fumatul poate provoca pierderea prematura a dintilor din cauza bolii gingiilor.

Cancerul pulmonar. Opt din zece cazuri de cancer pulmonar sunt legate direct de fumat.

Alte tipuri de cancer. Aceasta include gura, gatul, nasul, sangele, cancerul de col uterin si pancreatic.

Adultii care sufera de fumat pasiv pentru o perioada lunga de timp sunt expusi, de asemenea, la un risc crescut de boli de inima si cancer pulmonar.

De ce le este foarte greu oamenilor sa renunte la fumat?

Exista nenumarate modalitati de a renunta la fumat. Plasturi, tigari electronice, vointa, guma de mestecat, tablete, pastile, inhalatoare si chiar medicamente prescrise. In plus, exista o multime de sfaturi pe care le gasesti la un singur click distanta pe internet.

Totusi in opinia hipnoterapeutului Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza, toate aceste metode clasice pierd din vedere o componenta vitala: mintea subconstienta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

“Fumatul, ca orice alta dependenta este raspunsul nostru inconstient la o tensiune, la un stres interior. Iar cata vreme acea tensiune nu este rezolvata, fixatia orala ramane in continuare activa si doar isi va muta manifestarea de la fumat, catre altceva, baut, mancat, etc. Fumatul (sau orice altceva) este ca o piramida cu varful in jos. Varful este nevoie emotionala in timp ce baza o reprezinta viciul. Poti de asemenea sa te gandesti la fumat ca la un fruct intr-un copac. Nu mai vrei fructul? Atunci smulge radacina, nu cauta sa inlaturi fructele. Acesta este motivul pentru care oamenilor le este frica sa se lase de fumat. Pentru ca, daca doar inlatur sau inabus fumatul (fructul), radacina ramane activa in continuare si va gasi o alta modalitate sa se exprime. Cu alte cuvinte, va crea alt fruct”, explica Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Caria dentară – ce este și cum se tratează

Hipnoza - metoda anti-fumat

Specialistii de la Asociatia Romana de Hipnoza folosesc anumite metode prin care ii ajuta pe fumatori sa renunte la acest obicei foarte daunator pentru sanatatea lor. Secretul acestor tehnici este identificarea cauzei primordiale a stresului interior, bine intiparit in subconstientul nostru, care ne provoaca sa fumam din ce in ce mai mult, pe care mai apoi o putem descarca emotional in doar cateva minute. Dintre toate practicile existente, cea mai eficienta si mai productiva, de departe, este hipnoza. In opinia specialistului, hipnoza este cheia care deschide larg poarta astfel incat tu poti accesa liber Puterea Mintii si apoi utiliza asa cum doresti, gasind si eliberand cauza emotionala, psihologica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri