3 Ianuarie 2018 publicat în Sanatate 18 share-uri

Doctorii pun diagnosticul de infertilitate atunci cand cuplurile nu obtin o sarcina pe cale naturala dupa un an de incercari

Prelevarea ovulelor dureaza 10 minute, se face cu anestezie usoara, iar pacientele sunt externate la doua, trei ore dupa procedura. Care sunt sansele de a obtine o sarcina din embrioni congelati?

Dr. Deniz Usal spune ca “Nu exista nicio diferenta intre embrionii proaspat obtinuti si cei congelati. Cel mai frecvent suntem intrebati daca embrionul isi pierde din calitate dupa ce este decongelat. Cu 10 ani in urma, raspunsul ar fi fost da, insa astazi, datorita tehnicilor pe care le folosim, embrionii isi pastreaza calitatile si dupa criogenare. Decicriogenerea si decriogenarea sunt metode care NU afecteaza rata de succes a procedurilor”.

La ora actuala, ovulele criogenate pot fi pastrate timp de 5 ani. Cat priveste tratamentele de stimulare ovariana, acestea sunt personalizate, nu au efecte adverse pe termen lung si nu cresc riscul de cancer sau al altor boli.

Sute de copii romani s-au nascut astfel, expertii spunand ca rata de succes a procedurilor este de peste 80% pentru pacientele cu varsta pana in 40 de ani.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri