30 Noiembrie 2017 publicat în Sanatate 1 share-uri

Medicii oncologi romani atrag atentia asupra unor obiceiuri periculoase care persista in randul populatiei din Romania.

O alta prejudecata este aceea legata de biopsie: multe persoane cred in continuare ca recoltarea de tesut din tumora duce la raspandirea bolii in corp. Acest lucru este total gresit, biopsia fiind singura metoda care stabileste cu precizie despre ce tip de boala este vorba. Exista rezerve ale pacientilor si fata de chimioterapie si radioterapie, insa aceste terapii fac parte din protocoalele internationale de tratament pentru cancer care dau rezultate bune si in Romania daca pacientii ajung la timp la medic.

“In plus, in cazul cancerului, abordarea multidisciplinara este vitala: un oncolog nu poate sa-si faca meseria fara chirurg, fara un anatomopatolog, fara hematolog, gastroenterolog etc. De asemenea, este important sa existe o relatie de incredere intre medic si pacient, aceasta conteaza poate mai mult de 50% din evolutia bolii”, completeaza oncologul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA

Medicii ii avertizeaza pe romani si asupra obiceiurilor periculoase care cresc riscul de cancer: sedentarism, alimentatie dezechilibrata si fumat. Acestea trebuie corectate prin dieta, miscare si renuntare la tutun, mai ales de catre cei care au in familie rude apropiate bolnave de cancer. Mostenirea genetica este un alt factor de risc pentru afectiunile maligne.

Foto homepage: crystal light /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri