Ce presupune alimentatia unui persoane cardiace pe timp de vara?

Spune canicula si imediat, ingrijorator si cat ai zice peste, gandul iti zboara la cazurile de lesin pe strada, la numarul ridicat al persoanelor suferind un infarct miocardic sau un accident vascular, la pulsul care se accelereaza si la tensiunea arteriala care creste sau scade drastic. Soarele si temperaturile exagerat de ridicate nu sunt tocmai binevenite mai ales daca avem anumite probleme cu inima. Cum nu glumim cu sanatatea noastra si mai ales a inimii, ar trebui sa stim ce presupune alimentatia unei persoane cardiace in timpul caldurilor de nesuportat cu care ne-au obisnuit ultimele veri. Asadar, ce alimente recomanda medicii persoanelor cu diverse afectiuni ale inimii?

In primul rand, spun acestia, este necesar ca dieta de vara a persoanelor cardiace sa se bazeze pe alimente cu un continut ridicat de substante nutritive precum fibre, acizi grasi esentiali sau magneziu si vitamina K, avand rol de protectie al inimii.

In al doilea rand, regimul alimentar in aceasta perioada trebuie sa fie usor, alcatuit in principal din fructe, legume si carne slaba. Sarea ar trebui exclusa din dieta sau redusa drastic caci nu face decat sa antreneze inima in mod inutil. Grasimile si dieta de vara? In mod drastic, in aceasta perioada caniculara trebuie miscorat aportul acestora. Grasimile nu fac decat sa creasca nivelul colesterolului in sange. Intr-o cantitate minima si de preferinta in stare cruda, uleiul de masline este permis mai ales in salate, fiind bogat in grasimi mononesaturate si reducand nivelul LDL –colesterolului. In supele crema sau in ciorba, carnea ar fi bine sa nu fie inclusa, exceptie facand insacarnea de peste sau cea foarte slaba, de pui sau de vitel. Supele si ciorbele creme avand ca ingrediente de baza legumele sunt excelente pe timp de vara.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită

Mai ales proaspete, dar si fierte in aburi, legumele si fructele verii sunt ideale pentru regimul de vara al unei persoane intampinand anumite probleme ale inimii. Cartofii, rosiile, morcovii, salata verde, fasolea verde sunt numai bune in acest sens. Pe de alta parte, sunt de evitat legumele cu un continut ridicat de celuloza precum mazarea, lintea, fasolea uscata, varza de Bruxelles caci organismul intampina anumite probleme in procesul lor de digestie, digestia acestora fiind realizata mai lent decat a celorlalte legume. Este bine sa optezi pentru fructele sarace in glucide precum pepene rosu, capsuni, mere, piersici si pentru lactatele cu un continut scazut de grasimi. Ar trebui sa-ti impui anumite restrictii alimentare si in ceea ce priveste consumul de nuci, alune sau castane comestibile. Degresat si consumat in mod frecvent, iaurtul contribuie la scaderea colesterolului rau si la reglarea tensiunii, protejand organismul impotriva infectiilor.

Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri