9 Octombrie 2017 publicat în Sanatate 3 share-uri

Oricat de mult ne-ar placea, unele alimente si bauturi coloreaza dintii deoarece produc in smaltul dentar microcavitati in care adera mult mai bine substantele colorate.

Branza

Branza protejeaza dintii de acizi prin reducerea pH-ului si prin continutul de calciu, proteine si fosfor. Nu intamplator francezii, rafinati consumatori de vinuri, asociaza vinul cu branzeturile.

Clatirea cu apa.

Uneori, alimentele care pateaza dintii nu pot fi evitate, multe dintre ele fiind alegeri sanatoase, insa exista anumite trucuri care ne pot proteja de efectele lor negative asupra dintilor.

“Eliminarea din dieta a fructelor de padure, spre exemplu, nu este o optiune, insa putem preveni decolorarea dintilor ca urmare a consumului lor. Un prim pas este sa nu permitem alimentelor si bauturilor care cauzeaza pete sa ramana in gura pentru mult timp, fiind recomandat ca ele sa fie mestecate si inghitite rapid. De asemenea, imediat dupa consumarea alimentelor colorate este indicat sa ne spalam pe dinti. Insa cum acest lucru nu este intodeauna posibil, o alternativa la indemana este clatirea gurii cu apa, pentru a indeparta acizii si substantele colorante”, recomanda doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Guma de mestecat

Folosita pentru o scurta perioada imediat dupa masa, guma de mestecat inlocuieste partial periajul, spaland dintii prin stimularea fluxului salivar si curatandu-i prin miscarile limbii si ale obrajilor.

Periajul profesional si air-flow-ul

Atat periuta profesionala, cat si jetul de apa cu bicarbonat al air-flow-ului, sunt cele mai eficiente metode profesionale de curatare a microdepunerilor de pe suprafata smaltului.

Foto homepage: Roman Samborskyi /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri