10 August 2017 publicat în Sanatate 10 share-uri

Tehnica Advanced Platelet Rich Fibrin (A-PRF) este o metoda moderna utilizata in stomatologie, ce foloseste capacitatea naturala a organismului de regenerare si vindecare prin folosirea unei cantitati mici din sangele pacientului.

„Adaugarea de factori de crestere si celule stem face ca osul care se formeaza sa fie in cantitate mai mare, ceea ce va ajuta la inserarea ulterioara a unui implant sau la realizarea unei lucrari mai bune, care sa aiba suficient os pe care sa se sprijine”, explica specialistul ortodont.

Implant. La inserarea unui implant, riscul de periimplantita (“respingere a impantului”) este mult mai mic decat atunci cand nu se foloseste tehnica A-PFR.

“In aditia de os clasica, o parte din osul bovin adaugat se resoarbe. Adaugarea de celule si proteine regeneratoare proprii organismului prin tehnica A-PRF face ca acest os sa se integreze mai bine, cu o rata mai mare de succes”, explica doamna doctor Mihaela Dan. “Totodata, pacientii vor observa scaderea pana la absenta a inflamatiei (umflaturii) dupa interventia chirurgicala si implicit a durerii”, completeaza specialistul ortodont.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Împreună în arte și simțiri

Interventii parodontale. In cazul pacientilor care sufera de boli parodontale, utilizarea tehnicii PRF va face ca osul sa se regenereze, punga parodontala sa se reduca si implantarea/stabilitatea dintelui in os sa creasca, mult mai bine decat in tehnica clasica (in care se curata tesutul inflamat, se inlatura bacteriile si substantele daunatoare din pungile parodontale si se adauga os artificial si membrane artificiale).

Candidatii potriviti

Candidatul ideal pentru aceasta tehnica este orice persoana care va fi supusa unei interventii chirugicale stomatologice sau parodonatale, indiferent de varsta, cu exceptia persoanelor cu tulburari de coagulare a sangelui sau boli hematologice.

Deoarece foloseste substante proprii organismului, A-PRF este o tehnica sigura, fara efecte secundare nedorite, iar riscul de respingere este practic anulat.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei Medicii români pot ȋnvăța o nouă tehnică chirurgicală minim invazivă pentru tratarea cancerelor pulmonare

Costuri

Costurile acestei tehnici difera in functie de cantitatea de factori de crestere necesara interventiei respective, insa este inferioara, spre exemplu, costurilor osului artificial care, invariabil, se pierde partial in aditia de os clasica (fara A-PRF).

Asadar, stomatologia face progrese revolutionare, iar oricine poate beneficia astazi de beneficiile tehnicilor moderne de tratament.

***
Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 18 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Clinica aduce la un loc medici specialisti in domeniile: ortodontie, estetica dento-faciala, endodontie, chirurgie, parodontologie, protetica, ce isi desfasoara activitatea sub indrumarea Dr. Mihaela Dan. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri