28 Iunie 2017 publicat în Sanatate 2 share-uri

Sensibilitatea dentara poate deveni o problema frustranta pentru cei care se vad obligati sa evite alimentele calde sau reci din cauza disconfortului de care ar putea avea parte.

4. Schimbarea tehnicii de periaj. Este cunoscut faptul ca periajul foarte agresiv toceste smaltul aflat in strat mai subtire langa gingie sau cementul de pe radacina. Pentru a determina daca tehnica de periaj este prea agresiva trebuie observata periuta de dinti; daca perii se indreapta in mai multe directii, acest lucru inseamna ca tehnica de periaj nu este una potrivita.

“Trebuie sa avem atentie, insa: ocolirea in timpul periajului a zonelor sensibile poate avea un efect invers celui dorit, prin agravarea simptomelor deoarece resturile alimentare si placa bacteriana care nu vor fi indepartate se decompun in acizi care ataca smaltul, cementul si dentina, facandu-le si mai poroase”, explica specialistul ortodont.

5. Tratamentul retractiilor gingivale. Zonele de gingie retrasa care descopera radacina, indiferent de motiv, trebuie tratate inlaturand intai cauza, iar apoi facand grefe de gingie care sa protejeze dintele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

6. Evitarea alimentelor si bauturilor acide. Acizii scot calciul din dinti, asadar prezenta lor sub orice forma agreseaza intens dintii, producand sensibilitate dentara. “Bauturile carbogazoase, muraturile, citricele etc., consumate putin cate putin, mentin timp indelungat un pH scazut la nivelul gurii. Este recomandata evitarea consumului lor sau clatirea cu apa imediat dupa consum, pentru a reduce impactul negativ pe care aceste alimente il au asupra dintilor”, recomanda doamna doctor Mihaela Dan.

Foarte important este ca vizita la stomatolog sa nu fie amanata tocmai din cauza durerii dentare. Ignorarea problemelor poate face ca lucrurile sa se inrautateasca, astfel incat cea mai buna alegere este consultarea specialistului la primul semn ingrijorator si efectuarea unui control de rutina de doua ori pe an. Ingrijirea corecta a dintilor si vizita periodica la medicul dentist ne vor ajuta sa tinem departe orice disconfort dentar.

Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

***

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 18 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informatii sunt disponibile aici.


Foto homepage: Jan Mika /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri