26 Aprilie 2017 publicat în Sanatate 60 share-uri

Exista cateva lucruri la care ar trebui sa ne uitam atunci cand facem cumparaturi pentru a putea alege singuri aceste produse.

Periuta interdentara

Aceasta este foarte utila pentru indepartarea resturilor alimentare la pacientii care poarta aparat dentar fix sau care au diverse tipuri de lucrari dentare si spatieri, insa nu trebuie fortata intre dinti si gingie pentru a nu produce retractii gingiale si pungi parodontale in care sa ramana si mai multe resturi alimentare. Scobitoarea este absolut contraindicata pentru ca produce in timp ranirea gingiei si pungi gingivale.

Ata dentara

Ata dentara este disponibila intr-o varietate de culori, materiale si chiar arome pe care le putem alege in functie de preferinte, recomandat fiind sa optam pentru una subtire, care intra usor intre dinti.

“Este recomandat ca ata dentara sa fie folosita cu atentie, fara sa fortam atunci cand o introducem intre dinti, pentru a nu rani gingia. Exista si ata dentara mai groasa, care insa, in timp, prin fortarea ei intre dinti, va crea mici spatieri interdentare, care vor favoriza acumularea resturilor alimentare. Pentru purtatorii de aparate dentare fixe (bracketi), pentru cei care au lucrari dentare sau implanturi, exista o ata dentara speciala cu un capat de plastic putin mai rigid pentru igienizarea acestora”, explica doamna doctor Mihaela Dan.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Apa de gura

Inainte de a alege apa de gura potrivita este necesar sa stim ca aceasta poate fi de doua tipuri: apa de gura uzuala si apa de gura cu clorhexidina, care este o apa de gura medicament, folosita ca adjuvant in gingivite, dupa interventii chirurgicale sau in diverse infectii orale, dar nu mai mult de 3 saptamani, deoarece coloreaza dintii. In schimb, apa de gura uzuala poate fi folosita zilnic. Cea cu continut de alcool are un efect de deshidratare, asadar dupa folosirea ei trebuie consumata apa, pentru ca o gura uscata favorizeaza inmultirea bacteriilor.

Dusul bucal

Desi dusul bucal este foarte util pentru indepartarea resturilor alimentare, acesta nu inlocuieste periajul dentar. “Jetul de apa trebuie sa fie perpendicular pe gingie si dinte, nu inclinat spre gingie, deoarece in timp, datorita presiunii apei, o poate indeparta de dinte, favorizand retragerea acesteia si acumularea de resturi alimentare”, recomanda specialistul ortodont.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Tablete de igienizare

Tabletele de igienizare tip Corega, Protefix – sunt indicate pentru curatarea si dezinfectarea aparatelor dentare mobile ale copiilor, gutierelor de pastrare a rezultatului dupa tratamentul ortodontic sau a protezelor dentare mobile. Tabletele efervescente se dizolva intr-un pahar cu apa calda, in care va fi introdus aparatul timp de 10-30 minute, de preferat in timpul mesei de seara, pentru a fi curat pe timpul noptii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri