Indiferent de tipul de aparat dentar ales de noi insine sau recomandat de medicul specialist ortodont, tratamentul ortodontic presupune si respectarea unor reguli de baza pentru intretinerea aparatului si a igienei dentare.

4. Purtarea gutierei de contentie

Pentru ca dintii au nevoie de timp pentru a se fixa in os in noua pozitie, dupa terminarea tratamentului ortodontic este necesara purtarea unui gutiere transparente de contentie.

In aceasta etapa igienizarea zilnica se face cu periuta soft si pasta neabraziva, cu apa si sapun lichid sau prin introducerea intr-un pahar cu apa calduta in care s-a dizolvat o tableta de Corega sau Protefix. Este contraindicata introducerea gutierei in apa de gura, deoarece aceasta ataca plasticul din care este confectionata, precum si sterilizarea/dezinfectia la temperaturi inalte, deoarece gutiera se deformeaza, anuland astfel rolul pentru care este purtata.

***
Pe parcursul celor 14 ani de experienta, Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a reusit sa aduca zambetul pe buzele a mii de pacienti, practicandu-si profesia cu pasiune si dedicare. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Foto homepage: Kalcutta / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri