20 Februarie 2017 publicat în Sanatate 17 share-uri

Specialistii sfatuiesc parintii sa acorde o atentie deosebita sanatatii dentare a copiilor, care necesita anumite masuri specifice de ingrijire in fiecare etapa de varsta.

In perioada 6-12 ani

Aceasta este perioada inlocuirii dintilor de lapte. Imediat dupa eruptia dintilor permanenti, in special a molarilor de 6 ani, este recomandata sigilarea lor – o metoda foarte eficienta pentru prevenirea cariei.

“Cu cat sunt tratate mai devreme cu ajutorul aparatului dentar, cu atat se vor rezolva mai repede, cu costuri mai mici si disconfort mai redus, astfel ca, in mod ideal, la varsta de 6-7 ani trebuie sa aiba loc primul consult ortodontic. In aceasta etapa specialistul poate evalua daca exista suficient spatiul pentru alinierea dintilor, daca ocluzia (muscatura) este normala, iar cele doua maxilare sunt pozitionate corect unul fata de celalalt. Igienizarea dentara trebuie sa continue riguros, la fel si controlul de rutina pentru depistarea cariilor si a problemelor gingivale”, explica doamna doctor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

In perioada 12-18 ani

Copiii devin de la varste din ce in ce mai mici constienti de aspectul lor, astfel ca multi dintre ei isi doresc aparat dentar pentru indreptarea dintilor.

“Se intampla destul de frecvent ca pana la varsta de 15 ani multi dintre ei sa nu acorde atentia necesara periajului si astfel apar cariile dentare. In jurul varstei de 16 ani ar trebui facuta o radiografie panoramica pentru a vedea daca molarii de minte care se pregatesc sa iasa au loc sau imping dintii, riscand sa produca inghesuiri dentare si chiar carii pe dintii vecini. In acesta situatie se extrag de urgenta, nu se asteapta pana la 18 ani, deoarece neplacerile provocate de eruptia lor sunt mai greu de tratat”, recomanda doamna doctor Mihaela Dan.

Dintii nesanatosi, aglomerati, strambi pot crea numeroase probleme, de la durere si dificultati in a manca, pana la dificultati in dezvoltarea generala a copilului. Asadar, ingrijirea dentara trebuie sa inceapa inca din copilarie si sa seteze o serie de deprinderi sanatoase si necesare intreaga viata.

THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

de Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala

Clinica Orto-Implant Expert


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri