Acupunctura poate fi considerata una din cele mai vechi metode de tratament a suferintei umane. Acele slefuite din piatra folosite in acupunctura au o vechime de mii de ani. Primul tratat de acupunctura Nei Tching a aparut in timpul imparatului Galben (2000 i. Hr).
Acupunctura poate fi considerata una din cele mai vechi metode de tratament a suferintei umane. Acele slefuite din piatra folosite in acupunctura au o vechime de mii de ani. Primul tratat de acupunctura Nei Tching a aparut in timpul imparatului Galben (2000 i. Hr).

Rezultatele incontestabile si lipsa efectelor secundare au dus, in intreaga lume, la cresterea numarului de persoane care apeleaza la aceasta terapie. In SUA, cateva milioane de pacienti se trateaza anual prin acupunctura. In Germania, mai mult de jumatate din serviciile de terapie a durerii propun acupunctura. In China si Japonia majoritatea afectiunilor beneficiaza si de tratament prin acupunctura. Avind in vedere ca 80% din populatia tarilor in curs de dezvoltare si 75% din populatia tarilor dezvoltate recurg la terapii traditionale, Organizatia Mondiala a Sanatatii a propus o strategie mondiala pentru integrarea medicinei traditionale in sistemele nationale de sanatate.

Procesul de functionare al acupuncturii se bazeaza pe existenta energiei Qi in corpul uman. Dezechilibrul energetic duce la boala, iar echilibrarea si armonizarea, prin acupunctura a acestei energii duce la vindecare.

Dovedindu-se o metoda eficienta, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), inca din 1975, a elaborat o lista cu 40 de boli ce pot fi tratate foarte usor prin acupunctura. Migrena, dismenoreea, artrozele, lombosciatica, sunt citeva indicatii uzuale ale acupuncturii. Reabilitarea accidentului vascular cerebral, astmul bronhic, arteriopatiile, hipertensiunea arteriala, unele forme ale cardiopatiei ischemice sunt alte indicatii importante ale acupuncturii.

Insomnia, stressul, nevrozele pot deasemenea beneficia de acest tratament. Rezultatele incontestabile si lipsa efectelor secundare au dus in intreaga lume la cresterea numarului de pacienti care apeleaza la aceasta terapie.

In general pentru un tratament prin care se doreste echilibrarea energetica a organismului si vizeaza vindecarea sau ameliorarea unor simptome sau vindecarea unei boli sunt necesare cam 5-15 sedinte de acupunctura, dupa ce intr-o prima sedinta acupunctorul pune un diagnostic energetic. Uzual intr-o sedinta se pun 5-20 de ace la nivelul tegumentului care se mentin 15-20 de minute.

Sursa: armonianaturii.ro

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri