7 Decembrie 2016 publicat în Sanatate 1 share-uri

Medicul stomatolog spune ca ideal ar fi ca inainte cu trei luni de a ramane insarcinate viitoarele mamici sa trateze toate problemele stomatologice, iar in timpul sarcinii sa mearga trimestrial la medicul dentist pentru un detartraj si periaj profesional.

de dr. Mihaela Dan, specialist Ortodont in cadrul Orto-Implant Expert

Multe viitoare mamici pregatesc din timp, cu multa grija venirea bebelusului pe lume, altele sunt luate prin surprindere de minunea care urmeaza sa apara in viata lor. In ambele situatii, controalele stomatologice periodice, chiar si atunci cand totul pare in regula, ajuta pacientele sa descopere, dar mai ales sa trateze inca din faza incipienta orice problema dentara care ar putea crea complicatii pe perioada sarcinii.

Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont in cadrul Clinicii Orto-Implant Expert spune ca ideal ar fi ca inainte cu trei luni de a ramane insarcinate viitoarele mamici sa trateze toate problemele stomatologice, iar in timpul sarcinii sa mearga trimestrial la medicul dentist pentru un detartraj si periaj profesional.

Ce probleme pot aparea in perioada sarcinii

Din cauza modificarilor hormonale care apare in timpul sarcinii, peste 50% din viitoarele mamici se confrunta cu gingivita de sarcina, manifestata prin umflarea gingiilor, sensibilitate si sangerare spontana si la periaj. Tartrul, la randul lui, nu face decat sa agraveze simptomele. Asadar, igienizarea profesionala periodica, alaturi de igiena personala suplimentara zilnica de acasa, cu periuta dentara, ata dentara, apa de gura sau dus bucal, ajuta la diminuarea disconfortului creat de gingivita de sarcina.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Cum tratăm cancerul cu ajutorul medicinei integrative și soluții din medicina biologică? Medicii români au ocazia să ȋnvețe de la unul din fondatori - medicul elvețian Thomas Rau Danone România și PENNY invită consumatorii să colecteze ambalaje Tetra Pak în toate magazinele retailer-ului din țară

Foto: Elena Vasilchenko / Shutterstock

Greturile matinale, o alta problema frecventa la gravide, le impiedica uneori sa realizeze un periaj corect, pana si pasta de dinti provocand o senzatie de greata. Acest lucru, combinat cu rontairea in cantitati mici pe parcursul intregii zile a unor gustari usoare creeaza reziduuri alimentare permanente si placa bacteriana care contribuie la aparitia cariei.

In timul sarcinii, aciditatea salivei creste, iar cantitatea de saliva scade, astfel incat aceasta nu mai spala in mod natural dintii, nu ii mai protejeaza si, prin urmare, riscul de carie creste. Refluxul gastro-esofagian pe care il au unele gravide, precum si varsaturile acide au acelasi efect de erodare a smaltului si de favorizare a cariei. Vizita la cabinetul stomatologic va ajuta, insa, viitoarele mamici sa se protejeze de astfel de efecte negative.

Endometrioza - boala pentru care diagnosticarea corectă poate să dureze chiar si 7-12 ani Horoscop Paște 2023: o perioadă plină de emoții frumoase, de planuri de viitor și experiențe spirituale TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES PREZINTĂ COLECȚIA TOMMY X SHAWN CLASSICS REBORN, PRIMĂVARA 2023 ÎN LONDRA, BERLIN, MILANO & MEXICO CITY

Despre interventiile stomatologice in timpul sarcinii pe pagina urmatoare >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri