28 Noiembrie 2016 publicat în Sanatate 8 share-uri

Anemia descrie acea afectiune in care celulele rosii din sange sunt mai putin capabile sa transporte oxigenul in organism. Exista mai multe tipuri de anemie, unele dintre ele cauzate de deficienta uneia sau a mai multor elemente nutritive, cum ar fi Fierul, Vitamina B12 sau Acidul Folic.

Comunicat de presa

Simptomele care anunta prezenta anemiei sunt oboseala, ameteala, dificultatile de respiratie. Astfel, o dieta alimentara sanatoasa este o conditie de baza pentru pacientii cu anemie. Este vital ca aceasta sa includa alimente bogate in Vitamina B12, Acid Folic si Vitamina C, pe langa cel mai important element, Fierul. O dieta inteligenta care te ajuta sa previi anemia va include carne rosie, oua, produse cerealiere, precum paine neagra si pastele integrale, broccoli, spanac, gulie, fasole, mazare, linte, prune, coacaze, smochine, peste si crustacee.

Pacientii cu anemie trebuie, insa, sa fie atenti si la interactiunea anumitor elemente nutritive, care pot scadea absorbtia de vitamine B si a Acid Folic. Astfel, taninii din cafea, struguri sau porumb pot interfera cu absorbia fierului din surse vegetale, precum fasolea sau spanacul. Indicat este sa reduci cantitatea de alimente bogate in tanini si sa le consumi separat de alimentele care iti ofera un aport de Vitamine B si Acid Folic. La cei diagnosticati cu boala celiaca glutenul poate deteriora peretele intestinal, prevenind substantele nutritive, precum Acidul Folic si Fierul, sa fie absorbite corespunzator. Asadar, este necesar sa eviti glutenul, daca ai fost diagnosticat cu aceasta afectiune.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Herbalife Nutrition lansează Phyto Complete, un nou produs pentru controlul greutății Copilul tău mănâncă emoțional? Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

Calciu

Calciul poate interfera cu absorbtia de Fier, iar cel mai bine este sa consumi alimentele bogate in Calciu la ore diferite decat alimentele cu un continut mai bogat in Fier. De exemplu, carnea rosie, fasolea si lintea ar trebuie consumate separat de produsele lactate si derivatele lor. Pe de alta parte, pentru absorbtia Acidului Folic este indicat sa consumi si alimente bogate in Zinc. Ficatul, carnea, ouale si legumele pot fi consumate pentru a preveni anemia cauzata de lipsa Acidului Folic.

Vitamina C

Vitamina C ajuta la absorbtia fierului din leguminoase, astfel ca o dieta care include si citrice, sparanghel, ardei gras este esentiala pentru absorbtia fierului si prevenire anemiei. Chiar si in absenta anemiei, carenta de fier odata instalata are consecinte negative asupra bunei functionari a organismului. Ea este resimtita rapid de organism prin oboseala, lipsa de concentrare, palorare, rezistenta scazuta la infectii etc. Ai grija ca organismul tau sa nu sufere aceste modificari, prevenindu-le cu Feroglobin! Feroglobin este un complex de fier, vitamine B si Acid Folic ce previne si trateaza anemia, redand rezistenta organismului tau.

APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Brandul de suplimente Good Routine®, creat de Secom® Healthcare Group, își extinde prezența pe piața internațională prin listarea pe Amazon 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

***

Astfel, Feroglobin este un supliment alimentar ce poate fi administrat intregii familii, urmand indicatiile din retetar. Continutul de Fier, Vitaminele B6 si B12 scad riscul de anemie si furnizeaza energie organismului, iar adaosul de Vitamina C creste absorbtia Fierului.

Feroglobin nu ataca stomacul si nu are efecte adverse gastrointestinale cunoscute, astfel ca poate fi asociat unei diete inteligente care te ajuta sa previi anemia. Feroglobin poate fi achizitionat din farmacii, dar si de pe magazinul online Vavian Pharma.

Foto homepage: Pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri